Eva Goluža: Trijumf slijepe skijašice na prvenstvu za osobe s invaliditetom u Italiji

Naše se mlade snage na svojoj drugoj utrci, gdje su opet bili među najmlađim natjecateljima, nisu libile dati svoj maksimum

 

Prošli tjedan završilo je natjecanje u alpskom skijanju, prvenstvo Italije za osobe s invaliditetom u Folgariji, objavio je portal hrvatskareprezentacija.hr.

Kao i na prošloj utrci nastupili su Eva Goluža (14) u kategoriji slijepih i slabovidnih, Lucija Smetiško (10) u kategoriji stojećih i Lovro Dokić (13) također u kategoriji stojećih.

Naše se mlade snage na svojoj drugoj utrci, gdje su opet bili među najmlađim natjecateljima, nisu libile dati svoj maksimum. Prvi dan slaloma Lovro Dokić i Lucija Smetiško ispali su u drugom dijelu staze, gdje je bila postavljena dosta zahtjevna kombinacija dva tehnička elementa – trostruke vende i luka.

Eva Goluža sa svojim vodičem Anom Žigman osvojila je, pak, prvo mjesto. Podsjetit ćemo vas  kako se naši mladi natjecatelji natječu s odraslim natjecateljima. Drugi je dan Lucija Smetiško, nažalost, opet ispala usred dosta velike pogreške koja je, na sreću, završila bez ozljede, dok je Lovro Dokić završio na 9. mjestu.

Teško je uspoređivati rezultate i postignuća u skijanju osoba s invaliditetom  i  “zdravih” natjecatelja. Različite vrste i stupnjevi invaliditeta uglavnom stvaraju velike razlike u vremenu natjecatelja unutar jedne kategorije, a naravno i među različitim kategorijama. Nekad sama osvojena mjesta i ne moraju biti oznaka koliko je netko dobar natjecatelj, ali nam kao orijentir može poslužiti kakav je ukupni zaostatak za ukupno najbržim natjecateljem.

Izvor: hrvatskareprezentacija.hr

 

Povezane vijesti