Tim Novo Nordisk i Savez udruga dijabetičara u utrci Tour of Croatia

"Kretanjem do zdravlja - to je poruka za sve ljude i za one koji imaju dijabetes", rekao je ministar Siniša Varga dodajući da je 30 minuta šetnje dnevno dovoljno za održavanje zdravlja i kondicije

 

U biciklističkoj utrci Tour of Croatia koja je u nedjelju završila u Zagrebu, utrkivali su se i biciklisti iz tima Novo Nordisk, iz istoimene danske farmaceutske kompanije i vodeće tvrtke u svijetu na polju dijabetičke skrbi.

Tim Novo Nordisk sudjelovao je u utrci u programu Mijenjamo dijabetes, a potporu su im dali i članovi Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, koji su na cilju utrke na Trgu svetog Marka imali štand na kojem su građani mogli provjeriti šećer i dobiti niz savjeta o dijabetesu, bolesti od koje danas boluje 387 milijuna osoba diljem svijeta.

Procjenjuje se da čak 179 milijuna ljudi živi s dijabetesom, a ni ne zna da ga ima.

Stoga su ovakve akcije itekako važne, izjavio je ministar zdravlja Siniša Varga koji je došao podržati programe i nastojanja Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga o prevenciji te bolesti.

"Kretanjem do zdravlja" - to je poruka za sve ljude i za one koji imaju dijabetes, rekao je Varga dodajući da je 30 minuta šetnje dnevno dovoljno za održavanje zdravlja i kondicije.

Biciklistička utrka Tour of Croatia trajala je pet dana, započela je u Makarskoj, vozilo se kroz cijelu Hrvatsku, kroz pet nacionalnih parkova, a zadnja etapa počela je u nedjelju u Sv. Martinu na Muri, a završena je u Zagrebu na Markovom trgu.

Utrku je prenosila sportska TV postaja Eurosport, što je, ocijenio je ministar turizma Darko Lorencin, dodana vrijednost za promicanje Hrvatske kao turističkog odredišta.

Hina

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL