Bravo cure: Zlato za Anđelu Mužinić i Helenu Dretar Karić na prvenstvu za stolnotenisač(ic)e s invaliditetom

Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović izgubili su u finalu od Tajlanđanina Thainiyoma Rungroja i Talijana Raimonda Allecia s 2-3, te su se morali zadovoljiti srebrom

 

Hrvatski stolnotenisači osvojili su zlato i srebro u ekipnom natjecanju Otvorenog prvenstva Slovenije u stolnom tenisu za osobe s invaliditetomu u Laškom.

Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, članice STKOI Nec iz Splita, pobijedili su s 3-1 u setovima u finalnom srazu s Turkinjama Hatice Duman i Nergiz Altintas i osvojile zlatno odličje. U prvom meču Mužinić je pobijedila Duman (3-0), a Dretar Karić je bila bolja od Altintas također s 3-0. Hrvatice gube igru parova s 0-3, a zlato je našoj ekipi donijela Mužinić koja je svladala Altintas s 3-2.

Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović izgubili su u finalu od Tajlanđanina Thainiyoma Rungroja i Talijana Raimonda Allecia s 2-3, te su se morali zadovoljiti srebrom. U prvom susretu Gregorović, član STKOI Opatija, izgubio je od Rungroja s 0-3, a potom je Pavao Jozić, član STKOI Samobor i Sv. Nedjelja, svladao Allecia s 3-0. U igri parova su naši izgubili s 2-3, Jozić vraća nadu pobjedom nad Rungrojem (3-2), a u odlučujučem srazu Gregorović gubi od Allecia s još jednom tijesnih 2-3.

Iz Laškog se tako hrvatska reprezentacija vraća se s zlatnim medaljama Sandre Paović i Anđele Mužinić, te srebrom Mirjane Lučić u pojedinačnoj konkurenciji, te ekipnim zlatom i srebrom. Sljedeći nastup je na Otvorenom prvenstvu Njemačke koje se održava od 26. do 31. svibnja u Bayreuthu.

Hina

Foto: hpo.hr

 

Povezane vijesti