Zagreb: Otvoreno ekipno prvenstvo Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom

"Trud koji sam uložila u organizaciju nije mi bio uzaludan, jer kada vidiš sva ta sretna i zadovoljna lica naših sportaša, to ti daje poticaj u daljnjem radu", rekla je Jasna Škrabo, predsjednica BKCPO Zagreb

 

Na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu 18a održano je 13. Otvoreno ekipno prvenstvo Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom kojem je pokroviteljica bila predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović.

Organizator prvenstva bio je boćarski klub paraliziranih osoba Zagreb, u suradnji s Hrvatskim savezom boćanja osoba s invaliditetom.

Svečano otvorenje vodila je predsjednica BKCPO Zagreb, Jasna Škrabo. Događaju su tom prigodom nazočile brojne istaknute osobe, među ostalim zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za odgoj, obrazovanje i šport Milan Ćolić, a iz Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom nazočila je Marinka Bakula Anđelić te prof.dr.sc. Damir Knjaz, izaslanik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Ovaj hvale vrijedan sportski događaj uveličao je i potpredsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, Želimir Gulan, tajnik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, Mato Dragičević te profesorica s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, Dubravka Ciliga, koja je i ove godine dovela svoje studente da volontiraju na natjecanju. Prvi put su na prvenstvu sudjelovali i sportaši iz inozemstva, a riječ je o reprezentaciji Slovenije.

Gradonačelnik Bandić svima je zaželio dobrodošlicu u metropolu, poručivši: "Hvala svima koji podupiru ovo natjecanje, hvala ovim divnim i krasnim ljudima koji imaju beskrajnu energiju, ljubav i volju za životom. Učimo od njih, bit će nam svima bolje. Posebno trebamo biti solidarni prema tim ljudima, jer nitko od nas ne zna što nam se može dogoditi. Jednog dana i mi možemo završiti u kolicima.“

Potom je boćare i uzvanike pozvao da nakon natjecanja dođu na jezero Bundek gdje je Grad organizirao druženje za sve sudionike. Prije odlaska s natjecanja gradonačelnik Bandić je poručio Željku Jariću-Pavičiću iz BK OSI DDZ Željko Klepač - Uriho da nema vremena za odigravanje njihovog sad već tradicionalnog meča jer žuri na put u Vukovar.

Na prvenstvu je sudjelovalo više od 120 sportaša, trenera, sudaca i asistenata.

U kategoriji BC1+BC2 pobijedila je ekipa boćarskog kluba osoba s invaliditetom Pulac iz Rijeke, drugi su bili članovi boćarskog kluba Dan iz Slavonskog broda, a bronca je pripala ekipi boćarskog kluba osoba s invaliditetom DDZ Željko Klepač - Uriho.

U kategoriji BC3 slavio je par Arambašić/Lukšić iz boćarskog kluba osoba s invaliditetom istarske županije Istrijana iz Pule, drugi su bili Juretić/Mataija iz boćarskog kluba osoba s invaliditetom Pulac.

U kategoriji BC4 slavili su gosti iz Slovenije Škantelj/M.Bartol/N. Bartol, drugo mjesto pripalo je paru Tomečak/Damjanović iz Željka Klepača Uriho.

Na Bundeku su nakon natjecanja sportaši i ostali gosti uživali u specijalitetima s roštilja uz podjelu pehara i medalja, koje su dodijelili Marinka Bakula Anđelić iz Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i potpredsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, Želimir Gulan. Nažalost, zbog pogoršanja vremena, natjecatelji su se ranije rastali i otišli svojim kućama.

"Izuzetno sam sretna i zadovoljna što je natjecanje proteklo u najboljem redu. Trud koji sam uložila u organizaciju nije mi bio uzaludan, jer kada vidiš sva ta sretna i zadovoljna lica naših sportaša, to ti daje poticaj u daljnjem radu. Posebna mi je bila čast što je naš gradonačelnik Milan Bandić odgodio svoje putovanje u Vukovar kako bi mogao biti prisutan svečanom otvorenju Otvorenog ekipnog prvenstva Hrvatske. Što reći osim hvala mu od srca za svu podršku i ljubav koju pokazuje prema sportašima s invaliditetom“, rekla je predsjednica BKCPO Zagreb, Jasna Škrabo.

Piše: Marko Damjanović

Foto: Facebook profil Milana Bandića

 

Povezane vijesti