Uspjeh naše paraolimpijke: Bronca za Mariju Vidaček u atletici za slijepe i slabovidne sportaše

Mladoj Varaždinki to je druga medalja s velikih natjecanja nakon što je prošle godine na IPC Europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom u velškom Swanseaju također osvojila broncu

 

Hrvatska paraolimpijka Marija Vidaček osvojila je brončanu medalju prvoga dana atletskih natjecanja na IBSA igrama za slijepe i slabovidne sportaše u Seoulu.

Vidaček je osvojila medalju bacivši koplje 28,54 metara. Bolje od nje bile su Tajvanka Ting Liu s rezultatom 34,18 metara, te Ruskinja Anna Sorokina sa 39,84 metara.

Mladoj Varaždinki to je druga medalja s velikih natjecanja nakon što je prošle godine na IPC Europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom u velškom Swanseaju također osvojila broncu.

Hrvatske boje na SP branit će i srebrni s paraolimpijskih igara u Pekingu 2006. te brončani iz Londona 2010. u bacanju koplja Branimir Budetić, te Kristina Ivanković i Miljenko Vučić.

U Seoulu nastupaju sportaši iz 60 zemalja u atletici, plivanju, šahu, nogometu, golbalu, judu, dizanju utega, showdownu i kuglanju na deset čunjeva pod sloganom "See with Passion, Run with Hope".

Hina

 

Povezane vijesti