Atletika: Paraolimpijac Branimir Budetić osvojio zlato s europskim rekordom, Miljenku Vučiću srebro

"Bilo je lijepo nastupiti na svjetskim igrama za slijepe i slabovidne. Ušao sam u dobar kontinuitet hitaca koplja preko 60 metara, a današnjim rezultatom (60,54m) postavio sam europski rekord", kaže Branimir

Branimir Budetić

Hrvatski paraolimpijac Branimir Budetić osvojio je zlatnu medalju u bacanju koplja, dok je Miljenko Vučić bio drugi u bacanju kugle na IBSA igrama za slijepe i slabovidne sportaše u Seoulu.

Budetić je do zlata stigao bacivši koplje 60,54 metara što je ujedno i novi europski rekord. Drugo i treće mjesto osvojili su Azerbajdžanci Vladimir Zajets (45,46) i Kamil Alijev (42,40).

"Bilo je lijepo nastupiti na svjetskim igrama za slijepe i slabovidne. Ušao sam u dobar kontinuitet hitaca koplja preko 60 metara, a današnjim rezultatom (60,54m) postavio sam europski rekord za kategoriju F13. Od svjetskog rekorda dijeli me manje od metra," kazao je dvostruki osvajač medalja s paraolimpijskih igara. U Pekingu 2006. je bio drugi, dok je u Londonu 2010. osvojio broncu.

Nažalost, Budetić se tijekom natjecanja u Seoulu ozlijedio.

"Ozlijedio sam mišić aduktora desne noge. Nadam se da ću se što prije oporaviti i vratiti treninzima i pripremama za IPC svjetsko prvenstvo koje će se održati u listopadu u Dohi."

Odličan rezultat u Seoulu ostvario je i Miljenko Vučić u bacanju kugle. S osobnim rekordom 14,43 na koncu je bio drugi između dva Iranca. Prvo mjesto je osvojio Saman Pakbaz s rezultatom 15,03 metara, a treći je bio Mahdi Olad (14,21).

"Ponosan san na ovu medalju i osobni rekord. Nadam se da ću i ubuduće sa svojim trenerom Mihovilom Rendulićem postizati još bolje rezultate," poručio je Vučić.

Dodajmo kako je u ponedjeljak medalju na IBSA igrama za slijepe i slabovidne sportaše osvojila i Marija Vidaček koja je u bacanju koplja bila treća.

"Sretna sam zbog medalje, ali nisam zadovoljila svoja očekivanja s rezultatom. Zbog napornog puta i završnih treninga u Koreji, lakše sam ozlijedila koljeno, te zbog toga nisam postigla očekivani rezultat. Nadam se da će u Dohi na IPC svjetskom prvenstvu biti puno bolje," kazala je mlada varaždinka.

U Seoulu nastupaju sportaši iz 60 zemalja u atletici, plivanju, šahu, nogometu, golbalu, judu, dizanju utega, showdownu i kuglanju na deset čunjeva pod sloganom "See with Passion, Run with Hope".

Hina

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL