Hrvatski stolnotenisači osvojili tri medalje na prvenstvu za osobe s invaliditetom

Hrvatska reprezentacija vratila se s prvenstva u Njemačkoj s pojedinačnim srebrom Vjekoslava Gregorovića (STKOI Opatija) i broncom Anđele Mužinić (STKOI Nec) te srebrom para Helene Dretar Karić i Anđele Mužinić

Vjekoslav Gregorović

Na Otvorenom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom u njemačkom Bayreuthu naši su reprezentativci ostvarili zapažen rezultat, osvojivši dva srebra i broncu. Nastupilo je više od 300 natjecatelja iz 28 zemalja, a hrvatske boje branilo je šest stolnotenisač(ic)a. Hrvatska reprezentacija vratila se s pojedinačnim srebrom Vjekoslava Gregorovića (STKOI Opatija) i broncom Anđele Mužinić (STKOI Nec) te srebrom para Helene Dretar Karić i Anđele Mužinić.

U finalu kategorije 6. Vjekoslav Gregorović izgubio jeod Danca Petera Rosenmeiera s 1:3 u setovima, Splićanka Anđela Mužinić, u polufinalu kategorije 3. izgubila je od Kineskinje Xue Juan s 2:3 te osvojila broncu, dok su Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić, članice Neca u finalu parova izgubile od Kineskinja Li Qian i Xue Juan s 3:0.

M. D.

Foto: hpo.hr

 

Povezane vijesti