Osijek: Ratko Kovačić najavio Svjetsko prvenstvo u streljaštvu za osobe s invaliditetom

Predsjednik HPO-a istaknuo je važnost natjecanja koje je jedino u Europi ove godine na kojem će sportaši nastojati ostvariti kvote za nastup na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru

 

Prvog dana srpnja u Osijeku su tiskovnu konferenciju održali Hrvatski paraolimpijski odbor i Građansko streljačko društvo Osijek 1784. Povod za konferenciju je bila najava održavanja IPC Svjetskog prvenstva u streljaštvu, a koje će se održati na osječkoj streljani Pampas od 10. do 14. srpnja.

Na konferenciji je Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora i predsjednik Organizacijskog odbora, istaknuo važnost natjecanja koje je jedino u Europi ove godine na kojem će sportaši nastojati ostvariti kvote za nastup na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru sljedeće godine. Posebno je važno što će na njemu nastupiti hrvatska reprezentacija s 13 natjecatelja koji će imati 19 nastupa, istaknuo je Ratko Kovačić.

Zoran Ćelić, direktor organizacije natjecanja, u svom je obraćanju stavio naglasak na podatak da će se na streljani Pampas nadmetati 238 natjecatelja iz 48 zemalja i zabilježiti 594 nastupa u 14 disciplina.

"Za Građansko streljačko društvo Osijek 1784. najavljeno natjecanje je svakako veliki organizacijski izazov, ali kako smo do sada bili uspješni organizatori monogobrojnih domaćih i međunarodnih natjecanja, vjerujem da ćemo opravdati ukazano nam povjerenje i omogučiti svim strijelcima da ostvare ponajbolje rezultate", rekao je Zvonimir Kovačević, predsjednik streljačkog društva Osijek 1784.

U ime grada Osijeka nazočnima se obratio dogradonačelnik Denis Ambruš, koji je istakao da mu je zadovoljstvo što je baš njegov grad domaćin najvećem okupljanju strijelaca iz cijeloga svijeta. Ne sumnja da je to velika promocija grada Osjeka i regije u svijetu. U završnoj riječi dogradonačelnik Ambruš poželio je svima mnogo dobrih sportskih rezultata, a organizatorima uspješnu provedbu svjetskog kupa.

Marko Damjanović

Foto: PIXSELL

 

Povezane vijesti