Jelena Vuković vratila se u vrh hrvatske atletike

Paraolimpijka Jelena Vuković vratila se u vrh hrvatske atletike osvojivši zlatnu medalju u Varaždinu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom Croopen 2015

Nakon dvije godine izbivanja sa sportskih terena zbog povrede nastale u listopadu 2013. godine, Puljanka Jelena Vuković vratila se bacanju kugle. Ostvarila je odličan rezultat bacivši kuglu 7,38 m što joj je donijelo prednost te se na kraju okitila zlatnom medaljom. Veliku potporu pružile su joj trenerica Katja Luketić i pomoćna trenerica Mara Majstorović.

Ovom je prigodom Jelena Vuković izjavila: "Jako sam zadovoljna nastupom u subotu na Croopenu, nisam očekivala prvo mjesto i zlatnu medalju, dobro je osjetiti okus zlata nakon toliko dugo vremena, veselilo me skoro kao prva osvojena medalje. Sada očekujem rekategorizaciju u sjedeće bacače pa ćemo vidjeti što dalje. Hvala svima na potpori, Gradu Puli na materijalnoj potpori, a trenericama i prijateljima na moralnoj potpori te što su vjerovali u mene da ja to mogu." Jelena je na Croopenu nastupila za svoj novi klub AK Agram iz Zagreba koji je ujedno proglašen drugim najboljim klubom za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj.

Izvor: HRT