Započeo Svjetski kup u streljaštvu za osobe s invaliditetom

Završetkom tehničkih priprema na streljanama na Pampasu i Gradskom vrtu ostvareni su svi preduvjeti za početak prvog ovogodišnjeg IPC Svjetskog kupa u streljaštvu za osobe s invaliditetom koji će se od 10. do 14. srpnja održati u Osijeku

 

Na natjecanju će nastupiti 221 strijelac iz 47 zemalja i to će biti jedino ovogodišnje natjecanje u Europi na kojem će strijelci moći ostvarivati kvote za nastup na 15. Paraolimpijskim igrama u Riu slijedeće godine. Streljane u Osijeku su i idealna prigoda za naših 13 strijelaca da na "domaćem terenu" izvade vizu za nastup na POI u Riu.

Naši strijelci, zajedno s reprezentativcima Australije i Sjedinjenih Američkih Država, proteklog su vikenda odradili neslužbene treninge i spremno čekaju današnji tehnički pregled oružja i opreme, a današnji dan iskoristit će se i za dobivanje kategorizacije za one sportaše kojima još nije utvrđen stupanj tjelesnog oštećenja.

U četvrtak počinju službeni treninzi i prednatjecanja u nekim od 14 disciplina, a službeni dio natjecanja započet će u petak, 10. srpnja, u disciplinama sportski pištolj u kojem će od hrvatskih reprezentativaca nastupiti Petar Mihalić, Damir Bošnjak i Tomislav Blažević, dok će se za kvote u zračnoj puški nadmetati Saša Grdović, Vladimir Jurada, Vitomir Garvanović i Josip Ivanac.

 

 

Hina