Kristijan Vincetić: Bronca na Svjetskom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom

"U izuzetnoj jakoj konkurenciji naša je pomlađena reprezentacija ispunila očekivanja. Nadam se kako ćemo na POI u Rio de Janeiru biti još bolji," kazao je Vincetić

 

Hrvatska plivačka reprezentacija predvođena osvajačem brončane medalje Kristijanom Vincetićem danas se vratila iz škotskog Glasgowa gdje je nastupila na 7. IPC Svjetskom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom.

Vincetić je u Glasgowu osvojio broncu u disciplini 100 metara delfin, ali i ispunio norme za paraolimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. u disciplinama 100 delfin, 100 leđno, 400 slobodno te 100 slobodno. Osim Vincetića hrvatske boje u Škotskoj branili su i Dino Sinovčić, Matija Grebenić, Kristijan Mamić, Ante Rađa i Karlo Rajković. Naši plivači su imali deset individualnih nastupa i od toga izborili pet finala, te jednu medalju. Rađa i Sinovčić su ispunili prva potrebna vremena za ostvarivanje norme za POI u disciplini 100 leđno, a Kristijan Mamić u disciplinama 100 prsno i 50 slobodno.

"U izuzetnoj jakoj konkurenciji naša je pomlađena reprezentacija ispunila očekivanja. Nadam se kako ćemo na POI u Rio de Janeiru biti još bolji," kazao je Vincetić po povratku u Hrvatsku zahvalivši se svima koji su mu pomogli da osvoji medalju i ispuni norme.

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić je čestitao našim plivačima na rezultatima, dodavši kako će HPO učiniti sve da naši plivači imaju odgovarajuće uvjete za pripreme i nastup na 15. Paraolimpijskim igrama u Riju.

"Nastup u Glasgowu samo pokazuje koliko se kvalitetno radi u plivanju osoba s invaliditetom. To su potvrdili i rezultati na nedavno završenim Europskim igrama mladih s invaliditetom u Varaždinu gdje su hrvatski plivači osvojili čak 14 medalja," kazao je Kovačić.

Hina

Foto: PIXSELL

 

Povezane vijesti