Wings for Life: Rekordan broj sudionika u utrci za osobe s oštećenjem leđne moždine

Kamere diljem svijeta 8. svibnja 2016. godine još jednom će zabilježiti veselje, duh i nevjerojatnu energiju ovog veličanstvenog svjetskog događaja

 

Na sastanku zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete i organizacijskog tima Red Bulla potvrđeno je da će 8. svibnja 2016. godine Zadar biti domaćin treća po redu humanitarne utrka Wings for Life World Run.

Ovogodišnja utrka u Zadru bila je druga rasprodana globalna utrka na kojoj je od prijavljenih 4.500 sudjelovao 3.551 trkač. Od toga je 600 sudionika bilo iz Zadra, a svi ostali iz cijele Hrvatske i drugih država.

Za 2016. organizacijski tim Re Bulla postavio je cilj imati 7.000 prijavljenih, na što je Kalmeta odgovorio riječima: "Vjerujem da je taj cilj ostvariv. Ovo je događaj kojeg su svi u Zadru, a i šire, odlično prihvatili, oko kojeg vlada pozitivno ozračje i energija i utrka na kojoj se svi okipljaju s jedinstvenim humanitarnim ciljem, a to je prikupljanje sredstava za istraživanje i pronalazak lijeka za oštećenja leđne moždine. Radi se o događaju koji obogaćuje našu turističku ponudu u predsezoni.Grad Zadar i dogodine će poduprijeti održavanje utrke Wings for Life, a sve njegove službe i logistika bit će na raspolaganju organizatorima."

Kamere diljem svijeta 8. svibnja 2016. godine još jednom će zabilježiti veselje, duh i nevjerojatnu energiju ovog veličanstvenog svjetskog događaja. Napravi prvi korak, nominiraj prijatelje, potakni članove obitelji i prijatelje da ti se pridruže i trčite 2016. zajedno za one koji ne mogu.

In Portal

Foto: PIXSELL

 

Povezane vijesti