Bravo majstori: Studenti Veleučilišta VERN prvaci Europe u futsalu

"Vernovci" su nakon bronce s prvenstva iz Malage 2013. godine i srebra iz Rotterdama 2014., u Poljskoj osvojili naslov prvaka Europe pobijedivši rusku momčad sa Siberian Federal University

 

Studenti Veleučilišta VERN osvojili su naslov europskih prvaka u futsalu pobijedivši na Europskom sveučilišnom futsal prvenstvu koje se održalo u poljskom gradu Poznanju.

"Vernovci" su nakon bronce s prvenstva iz Malage 2013. godine i srebra iz Rotterdama 2014., u Poljskoj osvojili naslov prvaka Europe pobijedivši rusku momčad sa Siberian Federal University s 3-1. Ranije su hrvatski studenti u četvrtfinalu izbacili studente iz portugalske Coimbre s 5-1, a u polufinalu i slavno francusko sveučilište Sorbonneu s 4-2, dok je član VERN-a Vedran Matošević proglašen i za najkorisnijeg igrača prvenstva.

"Ovo je potvrda da višegodišnje ulaganje, puno rada i ljubav prema sportu mogu donijeti vrhunske rezultate. Iznimno sam ponosan na svoj tim i suradnike koji su napravili pravo malo čudo. Nakon bronce na futsal EURU u Malagi 2013. te europskog srebra u Rotterdamu prošle godine, konačno smo osvojili i zlato i postali europski sveučilišni futsal prvaci. Za mene kao trenera, ali i za cijelu momčad i naš stručni tim, ova medalja ima posebno značenje“, izjavio je Matija Đulvat, trener VERN-ove futsal ekipe.

Osim studenata Veleučilišta VERN, Hrvatsku je predstavljala i futsal momčad Sveučilišta u Splitu, koja je osvojila osmo mjesto.

Vrhunska postignuća hrvatskih studenata na prvenstvu u Poljskoj, ali i zapaženi rezultati s prošlogodišnjih Europskih sveučilišnih igara u Rotterdamu, svojevrsna su potvrda izvrsnosti domaćeg akademskog sporta i odlična uvertira u održavanje Europskih sveučilišnih igara 2016., u Zagrebu i Rijeci, u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS).

Hina