Humanitarni maraton: " KOGA BRIGA..za Matea"

Sanja Polić, oboljela od cerebralne paralize,  studentica 5. godine Ekonomskog fakulteta i Albert Sirotich, s teškim oblikom artrogripoze (ukočenošću tetiva) učenik 3. razreda Salezijanske gimnazije plivat će 29. kolovoza 2015. godine boreći se s vlastitim invaliditetom u sklopu humanitarne akcije " KOGA BRIGA..za Matea"

 

Mateo Miletić, dobitnik plakete za sportaša s invaliditetom je njihov kolega u plivačkom klubu " Forca",  koji uskoro odlazi u Njemačku na dvije operacije. Članovi udruge "Koga briga" prikupljaju novac potreban kako bi uz njega svo vrijeme bila majka.

Humanitarni maraton nije trka natjecateljskog karaktera, već podrška Mateu od njegovih prijatelja Sanje Polić i Alberta Sirotich – kažu iz udruge "Koga briga". Staviti ćemo kotizaciju za plivače, ali nećemo odrediti koliko će ona iznositi. Svatko će dati koliko može i koliko bude htio. Naravno da nikoga nećemo kočiti te će stvatko otplivati svojim tempom, a ako budete htjeli možemo svi skupa u jednoj velikoj grupi otplivati cijelu rutu!
Start plivanja je sa Bivija kod "Morskog prasca 2" u 17 sati, a cilj je Plaža kod "Morskog Prasca 1" stadion Kantrida. Duljina staze oko 2 km, te je očekivano vrijeme plivanja između 2 i 3 sata obzirom da će plivati nekoliko osoba s težim oblikom invaliditeta i sigurno koji slabiji plivač. Na plaži kod Bazena Kantrida će biti stanka, okrijepa i mjesto gdje će se moći priključiti ostali tko želi podržati Matea (djeca sa roditeljima). U pratnji će biti nekoliko čamaca ( Triatlon Klub Matulji , Armada Rijeka) te kajaci, u kojima će biti spasioci pod vodstvom Nikola Mrđen i dr. Vesna Vidović Čavar (Hrvatski Crveni Križ PGŽ). Svatko tko se bude osjećao loše i kome bude trebala pomoć, moći će se posavjetovati sa njima. Nakon što svi izađu iz mora, osuše se ili se  jednostavno nastave kupati, biti će pripremljeno oko 100 kg srdelica te organiziran koncert sa gostima iznenađenja od strane Ekipe iz Morskog Prasca. Cijeli događaj će uveličati i BikeRi i BikeRice sa svojim moćnim motorima. Biti će tiskane majice, te će svatko tko bude donirao 50 i više kuna dobiti majicu.


Svi koji želite plivati kako bi se organizirao dodatni prijevoz ukoliko bude puno zainteresiranih mogu se prijaviti na: https://www.facebook.com/events/504701556344560/
Žiro-račun za akciju "Koga briga za Matea" otvoren je u Karlovačkoj banci do 11. rujna.
broj računa/IBAN HR48 2400 0083 1109 9522 1 .

 

Tekst i foto: Božica Ravlić