Zapadna tribina: Dinamovci s invaliditetom frenetično bodrili Plave u srazu protiv Topnika

Pošto je mala tribinica za OSI navijače najbliža terenu, frenetično navijanje s nje uvelike je doprinijelo općoj atmosferi na utakmici

 

Na utakmici protiv Arsenala na Zapadnoj tribini dio namijenjen osobama s invaliditetom bio je prepun istinskih Dinamovih navijača. Iz raznih krajeva Lijepe naše, svi spojeni u jedno veliko plavo srce, koje je kucalo pomalo sa strahom na početku utakmice.

Tu su se našle i osobe s invaliditetom iz susjedne nam dežele, vjerni navijači koji dolaze skoro na sve Dinamove utakmice. U razgovoru s njima pred sam početak utakmice Gašper i Jakob nisu bili optimistični, prognoziraju visoku pobjedu Topnika, a kažu da bi sretni otišli s Maksimira kad bi rezultat bio barem izjednačen. Domeću još da bi voljeli da je stadion puniji da ima više BBB-a, kao u neka stara vremena.

Željko Kalinić, Bosanac sa zagrebačkom adresom, ne dolazi često na utakmice, ali kad se igraju one bitne on je svakako tu. Prognozira da će Dinamo zabiti bar jedan gol. Kako utakmica odmiče rezultat se mijenja iz loših u optimistične prognoze, Dinamo je poveo. Za vrijeme poluvremena navijač Vedran Grozdanić, koji je doputovao s asistenticom iz Rijeke, govori da vjeruje u pobjedu. Pošto je prvi put na Maksimiru, kaže da mu se sviđa jer je tribina za OSI navijače povišena i dobar je pregled terena.

Pošto je ta mala tribinica najbliža terenu, frenetično navijanje s nje uvelike je doprinijelo općoj atmosferi na utakmici.

Dinamo je ostvario najveću pobjedu u posljednjih šesnaest godina, atmosfera na Maksimiru se po završetku pretvorila u euforiju. Sva lica s 'prilagođene' tribine su se niz rampu spuštala sa smiješkom. Dobro, ne baš sva.. bila su tu i dva navijača Topnika kojima se rezultat baš i nije svidio.

Nikolina Trninić

 

Povezane vijesti