Mikela Ristoski: Fantastična atletičarka najavljuje medalju i na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru

"Nažalost, rekord u troskoku nije priznat. No nastup u Ekvadoru je dobar pokazatelj za skorašnje svjetsko atletsko prvenstvo osoba s invaliditetom", kaže Mikela

 

Hrvatska paraolimpijka Mikela Ristoski vratila se iz Ekvadora u Zagreb s dvije zlatne medalje osvojene na Svjetskim igrama osoba s intelektualnim teškoćama (INAS Global Games) koje su održane u Guarandu.

"Sretna sam i zadovoljna nastupom u Ekvadoru. Pobijedila sam u troskoku s najboljim rezultatom na svijetu, a bila sam prva i na 100 metara. Idući mjesec me očekuje svjetsko prvenstvo, a iduće godine i olimpijske igre u Rio de Janeiru," kazala je 26-godišnja članica AK Medulin.

Ristoski je na INAS igrama pobijedila u troskoku s rezultatom 11,81 m što je najduži skok svih vremena. Nažalost, svjetski rekord nije priznat jer na Igrama nije bilo uređaja za mjerenje vjetra. Pobijedila je i na 100 m s rezultatom 12,50 sekundi.
"Nažalost, rekord u troskoku nije priznat. No nastup u Ekvadoru je dobar pokazatelj za skorašnje svjetsko atletsko prvenstvo osoba s invaliditetom. Naporno smo trenirali, dva puta dnevno i trud se isplatio," dodala je Mikela koja će u Dohi nastupiti u troskoku i skoku u dalj.

Ristoski je na posljednjim paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. godine osvojila treće mjesto u skoku u dalj u konkurenciji sportaša s intelektualnim poteškoćama. Medalji se nada i na POI koje će iduće godine ugostiti Rio de Janeiro.
"Neće biti lako, no vjerujem kako mogu do odličja," zaključila je hrvatska paraolimpijka.

S dvije zlatne medelje bio je zadovoljan i njezin trener Danijal Temin. Ali ne i uvjetima i organizacijom natjecanja u Guarandu.

"Mikela se odlično pripremila za igre, nažalost organizacija natjecanja nije bila na vrhunskoj razini. Organizator nije osigurao aparat za mjerenje vjetra, pa njezin pobjednički skok nije priznat kao svjetski rekord. Nastup u Ekvadoru je dobar pokazatelj za svjetsko prvenstvo u Dohi, a nadamo se i za POI u Rio de Janeiru iduće godine," kazao je Temin.
Hina