Atletika: Srebro za Mikelu Ristoski, bronca za Velimira Šandora

Ristoski je nedavno na Svjetskim igrama osoba s intelektualnim teškoćama u Ekvadoru osvojila dvije zlatne medalje na 100 m i u troskoku, a sada je bila odlična i u skoku u dalj

 

Hrvatska paraolimpijka Mikela Ristoski osvojila je srebrnu medalju u skoku u dalj na IPC Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Dohi, dok je Velimir Šandor osvojio broncu u bacanju diska.

Ristoski, članica AKOSI Medulin je u kategoriji osoba s intelektualnim teškoćama osvojila drugo mjesto sa skokom od 5,63 metra, četiri centimetara slabije od svjetske prvakinje Poljakinje Karoline Kucharczyk. Ukrajinka Olena Rozdobudko je skokom od 5,22 m doskočila do bronce.
Ristoski je nedavno na Svjetskim igrama osoba s intelektualnim teškoćama (INAS Global Games) u Ekvadoru osvojila dvije zlatne medalje na 100 m i u troskoku, a sada je bila odlična i u skoku u dalj. Ristoski je na posljednjim paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. godine osvojila treće mjesto u skoku u dalj, a medalji se nada i na POI koje će iduće godine ugostiti Rio de Janeiro.
U nedjelju je do medalje stigao i Velimir Šandor u bacanju diska. Član AKOSI Uspon iz Velike Gorice je u konkurenciji bacača svoje kategorije tjelesnog oštećenja osvojio broncu s rezultatom 16,95 metara. Svjetski prvak s novim svjetskim rekordom bio je Latvijac Aigars Apinis bacivši disk 21,44 metra, dok je srebro pripalo Poljaku Robertu Jachimowicz s 17,33 metra. U istom natjecanju Miroslav Matić, član AKOSI Srce iz Rijeke, zauzeo je sedmo mjesto sa 9,85 metara. 
U Dohi je nastupila i naša legendarna paraolimpijka Milka Milinković, članica AKOSI Srce iz Rijeke, te u kugli zauzela deveto mjesto sa 5,48 metara. U polufinalu utrke osoba s natkoljeničnom amputacijom na 100 metara Ivica Balog, član AKOSI Agram iz Zagreba nije ušao u finale. 
Nakon četiri dana natjecanja u Dohi hrvatska atletika ima dva srebra i broncu. Podsjetimo prvo odličje za Hrvatsku u Dohi u subotu je osvojio Zoran Talić koji je u skoku u dalj bio drugi s osobnim rekordom od 7,32 metara. 
U ponedjeljak nastupaju paraolimpijci Branimir Budetić u koplju i Slaven Hudina u bacanju čunja.

Hina

 

Povezane vijesti