Bravo naši: Domagoj Glažar prvak u šahu za osobe s invaliditetom, a ŠK 'Stjepan Bosak-Uriho' u ekipnoj konkurenciji

Na ovogodišnjim natjecanjima u organizaciji HPO-a nastupilo je 19 ekipa s više od 280 sportaša. Ukupni pobjednik sportsko rekreativnih igara je ekipa Športskog saveza invalida Koprivničko-križevačke županije

Državni prvaci u šahu: Ekipa ŠK 'Stjepan Bosak - Uriho'

U Šibeniku i Vodicama 24. i 25. listopada Hrvatski paraolimpijski odbor organizirao je Državno prvenstvo u šahu za osobe s invaliditetom i Sportsko-rekreativne igre državne razine.

Na ovogodišnjim natjecanjima nastupilo je 19 ekipa s više od 280 sportaša. Ukupni pobjednik sportsko rekreativnih igara je ekipa Športskog saveza invalida Koprivničko-križevačke županije.

Državni prvak u šahu je Šahovski klub osoba s invaliditetom 'Stjepan Bosak-Uriho' Zagreb iz čijih redova dolazi i pojedinačni prvak Domagoj Glažar.

Na okruglom stolu posvećenom radu gradskih i županijskih saveza osoba s invaliditetom istaknuta je potreba zakonskog reguliranja financiranja sporta osoba s invaliditetom. Naime, u Zakonu o sportu stoji da lokalne samouprave trebaju financirati sport osoba s invaliditetom, a ne da ga doista i moraju financirati. Naglašena je potreba da se zakonom regulira da se za sport osoba s invaliditetom na lokalnom nivou izdvaja 10 posto od ukupnog iznosa koje te sredine izdvajaju za sport osoba bez invaliditeta.

Domagoj Glažar s pokalom državnog prvaka u šahu za osobe s invaliditetom

Bez kontinuiranog financiranja ne može se niti financirati kvalitetni stručni rad, a bez kojega neće biti ni vrhunskih rezultata. Sport osoba s invaliditetom u svijetu je dosegao nivo profesionalnog bavljenja, a ako se ovaj problem u Hrvatskoj ne riješi na ovakav način, dovest će se uskoro u pitanje i budućnost hrvatskog sporta osoba s invaliditetom, a što Hrvatski paraolimpijski odbor zasigurno ne smije dozvoliti, rečeno je na okruglom stolu.

Darko Matić / hpo

 

Povezane vijesti