STKOI URIHO: Sandra Paović među osam najvećih zvijezda POI Rio 2016

Nakon teške prometne nesreće Sandra se vratila sportu i sada uvjerljivo drži prvo mjesto u svijetu stolnog tenisa za osobe s invaliditetom

 

Magazin Međunarodnog paraolimpijskog odbora (MPO) predstavio je osam brazilskih i osam međunarodnih paraolimpijskih zvijezda koje zaslužuju posebnu pozornost na nadolazećim Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. Među njima je i hrvatska stolnotenisačica Sandra Paović, članica STKOI URIHO.

MPO magazin podsjeća kako se Paović 2008. natjecala na Olimpijskim igrama u Pekingu, a nakon teške prometne nesreće i dugog oporavka vratila se sportu i sada uvjerljivo drži prvo mjesto u svijetu para stolnog tenisa u kategoriji 6.

Pored Sandre, u izboru su se još našle Nizozemke Marlou van Rhijn i Alyda Norbrius. Van Rhijn ima paraolimpijsko atletsko zlato i srebro iz Londona, a Norbrius je trostruka svjetska prvakinja u biciklizmu. Na listi su još japanski stolnotenisač Shingo Kunieda, kanadski ragbijaš Zak Madell, egipatski dizač utega Sherif Othman, njemačka triatlonka Martin Schulz i Zahra Nemati, prva Iranka koja je osvojila olimpijsku ili paraolimpijsku medalju. Nemati je u Londonu postala paraolimpijska pobjednica u streljaštvu, a ima i brončanu medalju u ekipnoj konkurenciji.

Hrvatska ženska paraolimpijska stolnoteniska reprezentacija već godinama niže vrhunske rezultate. Na nedavno održanom Europskom prvenstvu u danskom Vejleu osvojile su dvije zlatne i jednu srebrnu medalju, što je najveći uspjeh hrvatskog stolnog tenisa osoba s invaliditetom. Nakon što je prošle godine postala svjetska prvakinja, Paović sada ima i europsku titulu. Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić obranile su naslov europskih prvakinja u paru, a Anđela Mužinić je u kategoriji 3 osvojila srebro.

Izvor: HPO

 

Povezane vijesti