HPO: Lista sportaša s invaliditetom koji će nas predstavljati na Paraolimpijskim igrama u Riju

Trenutno se na listi evidentnih A kandidata nalaze atletičari Branimir Budetić, Zoran Talić i Mikela Ristoski te stolnotenisačica Sandra Paović

Sandra Paović, članica STKOI URIHO

Izvršni odbor Hrvatskog paraolimpijskog odbora, na svojoj 11. sjednici održanoj 20. studenog, utvrdio je listu evidentnih putnika koji su svojim zlatnim medaljama na svjetskim i europskim prvenstvima osigurali vize za nastup na 15. Paraolimpijskim igrama u Rio de Jeneru sljedeće godine.

Trenutno se na listi evidentnih A kandidata nalaze atletičari Branimir Budetić, Zoran Talić i Mikela Ristoski te stolnotenisačica Sandra Paović. S 31. prosincem, kada se zatvara svjetska rang lista u stolnom tenisu, ovoj brojci mogle bi se pridružiti još tri stolnotenisačice i jedan stolnotenisač. U atletici taj ćemo broj saznati početkom travnja i u lipnju slijedeće godine, kada se njih 12 trebaju naći na jednom od prvih pet mjesta na svjetskoj rang listi te tri plivača do kraja siječnja 2016.

Članovi Izvršnog odbora HPO-a prihvatili su sklapanje Sporazuma o suradnji između Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka i Hrvatskog paraolimpijskog odbora, kada će se na ovim Igrama prvi put u lipnju sljedeće godine natjecati studenti s invaliditetom u plivanju i stolnom tenisu, a HPO će imati status suorganizatora ovih natjecanja.

Darko Matić / hpo

 

Povezane vijesti