Mirsad Bećirović: Godina ukrašena brojnim uspjesima našeg jedinog 'slijepog samuraja'

Mirsad Bećirović, uz sve ostalo, prva je slijepa osoba koja je završila Hrvatsku olimpijsku akademiju

 

Jedini slijepi majstor borilačkih vještina, Mirsad Bećirović iz Karlovca, imao je impresivne rezultate u 2015., započevši godinu s položenim 3. DAN-om u taekwondou na Hrvatskom taekwondo DAN kolegiju u Zagrebu, na javnom polaganju. Tako je postao jedini majstor borilačkih vještina koji je kao slijepa osoba polagao za tu kategoriju u taekwondou.

Potom je uslijedilo niz medalja kojima je osigurao mjesto u nacionaloj selekciji u tehničkim formama i to za Taekwodno klub Karlovac, u kategoriji MA1, s osvojenim srebrom na proteklom Don Bosco Open međunarodnom natjecanju. Potom je osvojio zlato na Feniks budo sport međunarodnom natjecanju, gdje mu je uručeno i priznanje za promociju sporta i prava osoba s invaliditetom, te bronca na međunarodnom Susedgrad Sokol turniru u Sutinskim vrelima.

Niz medalja nastavlja se srebrom na domaćem terenu, na Croatia Karlovac Openu, jednim od najvećih taekwondo turnira u regiji. Kruna za kraj taekwodno natjecateljske sezone ove godine je osvojena zlatna medalja na Prvenstvu Karlovačke županije.

Uz taekwondo, Mirsad se natjecao i u karate katama te je za Karate klub Karlovac osvojio srebrnu medalju u toj disciplini u Samoboru na 24. Karate Grand Prixu u natjecanju za osobe s invaliditetom.

Naš jedini slijepi judo reprezentativac imao je zapažene rezultate i na IBSA judo natjecanjima.

Mirsad Bećirović, podsjećamo, prva je slijepa osoba koja je završila Hrvatsku olimpijsku akademiju. Njegov trenažni proces odvija se u Domu OSRH Zrinski, u Klubu borilačkih sportova Excalibur i Judo klubu Karlovac pod stručnim vodstvom trenera SRC Labrador Romije Radočaj Naglić, Tadije Orlovića (JK Karlovac), Maria Tomca (FC Excalibur) i Daria Keče (KK Karlovac 1969).

Romija Radočaj Naglić