Boćarski klub OSI DDZ 'Željko Klepač' – URIHO: Godina obilježena velikim rezultatima i jednom tužnom vijesti

Uz proslavu desetog rođendana boćara s invaliditetom iz 'Željka Klepača' - URIHO, nekako usporedo došla je i vijest koja je djelovala šokantno na sve naše članove i sportaše: preminuo je Marko Damjanović koji je ostavio neizbrisivi trag u povijesti kluba

 

U novu natjecateljsku sezonu zakoračili smo organizacijom Memorijalnog turnira 'Željko Klepač' koji je održan u sportskoj dvorani ugostiteljsko-turističke škole u gradskoj četvrti Utrine, obilježivši 10 godina postojanja Boćarskog kluba OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO.

Na turnir se odazvalo sedam klubova iz cijele Hrvatske, uz prisustvo velikog pobornika boćanja za sportaše s invaliditetom, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Prvim nadmetanjem, na kojem su podijeljeni kompleti medalja, bilo je otvoreno ekipno prvenstvo Hrvatske. uz sudjelovanje sportaša iz Slovenije. Igrači 'Željka Klepača' - URIHO osvojili su tri medalje. Naš igrač Martin Frković nastupio je timskoj konkurenciji gdje je osvojio brončanu medalju. Naš stožerni igrač u BC3 kategoriji Marko Arambašić je potvrdio svoju kvalitetu i uzeo još jedno zlato. U BC4 naš dvojac kojeg su činili Neven Tomečak i nikad prežaljeni Marko Damjanović, sportaš i novinar In Portala, donijeli su u klupske vitrine srebrnu medalju.

Nakon ljetne stanke, uslijedili su nastupi na redovnim kolima prvenstva Hrvatske sa završnim 4. kolom koje je održano u Velikoj Gorici. Ponovno smo potvrdili i dokazali uspješnost u sve tri kategorije tijekom natjecateljske sezone. U BC2 kategoriji naš igrač Martin Frković obranio je naslov prvaka Hrvatske, dok je u BC3 kategoriji Marko Arambašić osvojio za njega već tradicionalno prvo mjesto. Time već dvije godine uzastopce držimo primat u dvije kategorije. U najjačoj BC4 kategoriji predsjednik kluba Željko Jarić-Pavičić (predsjednik kluba, nap. ur.) osvojio je broncu i time zaokružio sezonu u pojedinačnoj konkurenciji prvenstva Hrvatske u boći.

Naša jedina igračica Lara Dabić održala se u zlatnoj sredini i završila natjecanje na šestom mjestu. Naš boćar u BC3 kategoriji Tomislav Habek na kraju je također zauzeo šestu poziciju.

U BC4 naš igrač Damir Juren bio je osmi, dok je Branimir Bagarić dodao još jedno šesto mjesto. Neven Tomečak je sezonu završio na 10. mjestu.

Završno Kup natjecanje u Đakovu bilo je šlag na torti kojim smo obilježili desetljeće postojanja. Uzeli smo prijelazni pehar i time pokazali svoj rezultatski kontinuitet.

Na kraju moram istaknuti da su svoj doprinos u promociji kluba dali naši sjajni rekreativci svojom zlatnom medaljom na državnom prvenstvu sportske rekreacije koje je održano u Vodicama. To su ostvarili Nikica Trbović, Saldin Đuhera, Marko Grobotek te naša jedina igračica Tea Gatačkić. Time smo došli do brojke od 78 medalja koje smo osvojili u proteklih deset godina.

Što se tiče međunarodnih nastupa, autor ovog izvješća o boćarskom 'Željko Klepač' - URIHO nastupio je na europskom Kupu u Barceloni gdje nije ostvario zapažen uspjeh. Damir Juren i moja malenkost nastupili smo na prvom europskom prvenstvu u konkurenciji parova koje je održano u Londonu te na kraju osvojili sedmo mjesto.

Na kraju ovog članka želim istaknuti događaj koji je djelovao šokantno na sve naše članove i sportaše: vijest o smrti našeg člana Marka Damjanovića koji je ostavio neizbrisivi trag u povijesti kluba. Bio je prvak Hrvatske na ekipnom državnom prvenstvu u konkurenciji parova s klupskim igračem Nevenom Tomečakom u natjecateljskoj sezoni 2010.

Posljednje natjecanje na kojem je nastupio bilo je također ekipno državno prvenstvo s kojeg je otišao velikom stilu, osvojivši srebro s istim klupskim suigračem Nevenom Tomečakom.

Mogu s velikim zadovoljstvom istaknutu da smo u BC3 kat. dobili igrača koji je na završnom natjecanju u Đakovu pokazao potencijal vrhunskog boćara. Dugo se tražio i napokon postigao rezultat koji ga pozicionira među najbolje. Tomislav Habek je osvajanjem prve medalje dokazao sam sebi da ništa nije nemoguće bez vjere i samopouzdanja u sebe.

Na kraju ove 2015 godine želio bih zahvaliti svima koji su na razne načine pomogli klubu u realizaciji i ispunjenju ciljeva. Htio bih se u ime sportaša zahvaliti Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, kladionici PSK , Autokući Habek , redakciji In Portala, svim volonterima, Zagrebačkom športskom savezu osoba s invaliditetom. Naravno, sve ovo ne bi bilo moguće bez naših podupiratelja - ustanove URIHO i ravnatelja Josipa Držaića.

Neizostavni dio svega toga su i vozači kombija koji su nam uvijek bili na dispoziciji, kao i sami djelatnici URIHO-a. Svima njima u ime boćara našeg kluba želim sretnu i uspješnu 2016.

Željko Jarić-Pavičić. predsjednik BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO


 

 

Povezane vijesti