Rio de Janeiro: Tko su stolnotenisači(ce) s invaliditetom koji će predstavljati Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama?

Hrvatska paraolimpijska reprezentacija u ovom trenutku ima četiri sigurne stolnotenisačice i tri evidentna atletičara za nastup u Riju, a krajem siječnja trebali bi se znati i plivači s invaliditetom

Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić

Nakon što je Sandra Paović osvajanjem zlatne medalje na Europskom stolnoteniskom prvenstvu osoba s invaliditetom u danskom Vejleu (1. studenog) postala evidentna putnica za 15. Paraolimpijske igre u Rio de Jeneru, ovih dana su joj se pridružile još tri hrvatske stolnotenisačice s invaliditetom.

Naime, objavljena je ITTF Para Table Tennis rang lista prema kojoj su postale evidentne putnice na POI svojim plasmanima u kategorijama tjelesnog oštećenja u kategoriji 3. sjedeće Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić te Mirjana Lučić u kategoriji 10. stojeće.

No, ovaj popis stolnoteniskih putnika za Rio de Janeiro mogao bi se proširiti, jer će Hrvatski paraolimpijski odbor tražiti od organizatora wild card za naša dva stolnotenisača koji su bili na domak ostvarenju svog cilja - nastupa na paraolimpijskim igrama.

Hrvatska paraolimpijska reprezentacija u ovom trenutku ima četiri sigurne stolnotenisačice i tri evidentna atletičara za nastup u Riju, a već krajem siječnja ove godine trebali bi im se pridružiti i plivači s invaliditetom, kada se zaključuje njihova rang lista.

Darko Matić / hpo

 

Povezane vijesti