Tomislav Špalj: Hoće li stolnotenisač s invaliditetom zbog nesretnog slučaja ostati bez plasmana u Rio de Janeiro?

Budući da je na bodovnoj ljestvici jako blizu praga, Tomislav Špalj nada se pozivnici. Paraolimpijske igre ipak su vrhunac karijere svakog sportaša s invaliditetom

 

Za hrvatskog stolnotenisača Tomislava Špalja posljednja prilika da izbori plasman na Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru bio je međunarodni turnir na Kostarici. Špalj se za ovo natjecanja pripremao mjesecima, a na kraju je zbog kvara zrakoplova zakasnio na turnir i ostao bez karte za Rio, odnosno mogućnosti da se za nju bori.

"Ispada da sam prošao 25 tisuća kilometara uzaludno. Presjedali smo u Frankfurtu kada su nam javili da je avion u kvaru i da je let odgođen za sljedeći dan. Pokušao sam sve. Organizatori su čak pristali odgoditi moju grupu da se kasnije igra, ali nisu pristala dva igrača“, objašnjava Špalj kojemu je za Rio trebao dobar nastup u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Iako je na kraju u ekipnoj konkurenciji, u paru s Belgijcem Bartom Brandsom osvojio broncu, nedostajali su mu bodovi iz pojedinačnog dijela turnira.

"Čak sam nastupao u višoj kategoriji invaliditeta koja je najzahtjevnija pa time nosi i najviše bodova, ali nije pomoglo. Jako sam zadovoljan svojim nastupom, a time i još više tužan jer vjerujem da bih i u pojedinačnoj konkurenciji ostvario dobar rezultat i sada možda bio siguran putnik na Paraolimpijske igre“, dodaje razočarani Špalj.

Budući da je na bodovnoj ljestvici jako blizu praga, Tomislav Špalj nada se pozivnici. To mu je još jedina opcija. Želja za još jednim nastupom na Paraolimpijskim igrama ne jenjava. Ipak je to vrhunac karijere svakog sportaša.

Izvor: hpo

 

Povezane vijesti