Dobra vijest: Plaža u uvali Minerska dobila rampu za osobe s invaliditetom

Rampa je jedna od ostavština Terraneo festivala koja će itekako olakšati uživanje u morskim radostima osobama s teškoćama u kretanju

 

Plaža u uvali Minerska dobila je prilazni put za osobe s invaliditetom. Podsjetimo, Šibensko-kninska županija i Ministarstvo branitelja sklopili su u srpnju 2015. ugovor o sufinanciranju izgradnje rampe. Vrijednost radova koji su još uvijek u tijeku iznosi 160 tisuća kuna, a od tog iznosa, Ministarstvo je projekt sufinanciralo sa 60 tisuća.

Izvođač radova je tvrtka Munio projekt d.o.o. iz Rasline, a stručni nadzor obavila je tvrtka Klamfa d.o.o. iz Šibenika.

"Šibensko-kninska županija kao nositelj projekta prijavila je Projekt rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom u Minerskoj na natječaj Ministarstva branitelja i zatražila 128 tisuća kuna. Odobreno je 60 tisuća kuna, a 109.872,96 kuna je osigurano u proračunu Šibensko-kninske županije. Partner na projektu je Javna ustanova Zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko-kninske županije koja upravlja značajnim krajobrazom u Kanalu sv. Ante u kojem se nalazi šljunčana plaža", stoji u priopćenju Ureda župana Gorana Pauka.

Izvor: sibenskiportal.hr