Korak u život: Postanite dijelom humanitarne akcije za djecu bez roditeljske skrbi

Među brojnim donatorima humanitarne akcije "Korak u život" je i poduzetnik, general Ante Gotovina čija tvrtka stipendira mladu ekonomisticu Mateju

 

Humanitarnim koncertom Parnog valjka, koji će se održati u subotu, 20. veljače, u dvorani "Vatroslav Lisinski", Rotary klub Kaptol u ovoj godini otvara brojna događanja vezana za humanitarnu akciju "Korak u život" kroz koju već osam godina stipendira djecu bez roditeljske skrbi koja su odrasla u domovima.

"Otkad smo krenuli s akcijom, putem naših sponzora i donatora prikupili smo više od 20 milijuna kuna i stipendirali 200-tinjak vrijednih i hrabrih studenata kojima smo time otvorili vrata u svijet obrazovanja, a time i u bolji život, istaknuo je u razgovoru za Hinu predsjednik Rotary kluba Kaptol, zagrebački odvjetnik Mladen Gajski.  

Dodaje da je, unatoč krizi, lani osigurano 14 stipendija, a tijekom ovog proljeća očekuju se još dvije, koje po studentu mjesečno iznose 1.600 kuna, kroz pet godina. Gajski je izrazio nadu da će ova godina biti još uspješnija.
 Među brojnim donatorima humanitarne akcije "Korak u život" je i poduzetnik, general Ante Gotovina čija tvrtka stipendira mladu ekonomisticu Mateju.
Ove godine u akciju se uključio zagrebački sastav Parni valjak  koji će humanitarni koncert održati u subotu u 19,15 sati u 'Lisinskom'.
Nastavak je to uspješne i lijepe humanitarne priče, ističe Gajski i podsjeća da je prošle godine humanitarni koncert održala Zagrebačka filharmonija. 
Ovogodišnje ulaznice po cijeni od 160 do 250 kuna mogu se kupiti na blagajni "Lisinskog" te na web-portalu ulaznice.hr., a sav prihod ide u humanitarne svrhe. 
Gajski ističe da se građani u humanitarnu akciju mogu uključiti i pozivom na broj humanitarnog telefona 0609001 i tako pomoći mladim ljudima da, unatoč svim životnim nedaćama, imaju bezbrižno i kvalitetno fakultetsko školovanje. 

Hina

 

Povezane vijesti