Anka Juričić: Volonterski Oskar za 'dobru dušu' Doma za starije osobe Trešnjevka

"Ponosna sam što sam građanka Zagreba i voljela bih da se ta ljubav može proširiti cijelom Hrvatskom", rekla je Romana Galić, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom

 

Volonterski centar Zagreb dodijelio je sedmi puta po redu 'volonterski Oskar', a nagradu za najboljeg zagrebačkog volontera odnosno volonterku u 2015. ponijela je 77-godišnja Anka Juričić, dugogodišnja volonterka Doma za starije osobe Trešnjevka.

Anka Juričić dobila je 41 posto od ukupno 1.993 glasova građana. Uz Anku, u drugi krug natječaja za nagradu Volonterski Oskar 2015. odabrani su i Dora Vukušić (24), volonterka Udruge Hrabri telefon te Tomislav Čleković (45), volonter udruge Krila – terapijsko jahanje.
  "Današnji dan nazvali smo Danom zahvalnosti svim volonterima grada Zagreba, a najveće hvala upućujemo našim finalistima: Dori, Tomislavu i Anki", rekla je izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb Jela Prgić Znika na svečanosti dodjele Volonterskog Oskara u Staroj gradskoj vijećnici.  
 Romana Galić, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, rekla je kako ne može sakriti radost i zahvalnost što je danas u hramu tolike ljubavi. "Ponosna sam što sam građanka Zagreba i voljela bih da se ta ljubav može proširiti cijelom Hrvatskom. Volontiranje nema granica i jedino ćemo volontirajući stvarati bolje društvo i sigurniju budućnost", rekla je.
 Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor ustvrdio je da su u današnje vrijeme svi zauzeti svojim poslom i vlastitim napretkom, svojim obiteljima i obavezama, pa se mora znati cijeniti kad neka osoba, uza sve to, nađe vremena posvetiti se i potrebama drugih.
 Na natječaj za nagradu Volonterski Oskar 2015. pristiglo je ukupno 21 prijava te su ovim putem svim nominiranim kandidatima dodijeljena priznanja i zahvale.
Naj volonterka 2015. godine Anka Juričić volonterskim radom bavi se oko 35 godina, a iza nje je više od 150 korisnika domova i osoba s posebnim potrebama kojima je pomagala. Najstarija je volonterka Doma za starije osobe Trešnjevka Zagreb, gdje je u 2015. ostvarila oko 760 sati volontiranja. Samo u Domu volontira oko desetak godina. 
Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara želi se istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Zagrebu. Natječaj za Volonterski Oskar provodi se u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te je sufinanciran iz proračuna Grada Zagreba.
Hina

 

Povezane vijesti