Društvo multiple skleroze Split: Pružimo ruku jedni drugima

Povodom Dana otvorenih vrata splitska udruga koja okuplja oboljele od multiple skleroze organizira tradicionalni turnir u balotama te uz žestoko sportsko natjecanje obećava i već uobičajenu veselicu

Društvo multiple skleroze  Split  pokrenulo je 2010. godine građansku inicijativu "Suradnja s lokalnom zajednicom - Pružimo ruku jedni drugima“. Sudjelovali su članovi  Društva multiple skleroze, zaposlenici, volonteri i stanovnici Gradskog kotara Trstenik. Uredili su zapušteno boćalište u blizini Društva. Građanska inicijativa provedena je zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade “Kajo Dadić” iz Splita. Turnir se održava već četvrtu godinu zaredom. Pozivaju se svi zainteresirane građani Splita i udruge da nam se priključe svojim aktivnim sudjelovanjem, navijanjem i podrškom. Mogu Turinir u balotama obično preraste u veselicu za sve generacijeprijaviti ekipe od tri člana  na tel. 468-225 do srijede 12.lipnja. Dođite na druženje, sportsko natjecanje, te podržite ovu i sve buduće inicijative osoba s invaliditetom da vlastitim volonterskim radom i primjerom pridonesu boljitku  lokalne zajednice i šire.

Rehabilitacija oboljelih

Ove godine turnir se odvija u okviru obilježavanja Dana otvorenih vrata udruga  koji se održavaju od 12. do 15. lipnja 2013. godine širom Hrvatske.  Građanima i široj javnosti želi se približiti projekt „Rehabilitacija oboljelih od multiple skleroze“ koji  Društvo multiple skleroze Split provodi od 2006. godine u kontinuitetu (financiran je iz javnih izvora:  Grad Split, Grad Solin, Grad Kaštela, Splitsko-dalmatinska županija te ostale manji gradovi i općine s područja naše županije) i to u sljedećim terminima:

13. lipnja (četvrtak) u vremenu 9- 12 sati u prostorijama Centra za MS, B. Papandopula 13
14. lipnja (petak) u vremenu 9- 12 sati u prostorijama Centra za MS, B. Papandopula 13
Zainteresirani građani moći će vidjeti prostor  Centra za MS gdje se odvija rehabilitacija, saznati o važnosti fizikalne terapije za sprječavanje daljnje progresije multiple skleroze, isprobati neke od sprava za tjelovježbu pod stručnim vodstvom višeg fizioterapeuta. U izložbenom dijelu Centra za MS moći se razgledati izložba umjetničkih fotografija fotosekcije Društva koji su pohađali foto radionice Foto kluba Fotoakademija Split pod stručnim vodstvom mentora Zorana Ercega. Za više informacija možete se javiti na broj telefona (0)21 468-225 ili e-mail dms_split@sdmsh.hr.

In-Portal