UP2DATE vas poziva na predstavljanje dječjeg krimića

Centar za istraživanje, edukaciju i primjenu novih znanja - UP2DATE  poziva vas na predstavljanje dječjeg krimića Štagalj na jezeru Gun,  22. travnja 2016. godine u 20 sati u knjižnici Tina Ujevića, Ul. grada Vukovara 14, Zagreb

 

Prvi puta u Hrvatskoj, knjiga je objavljena istovremeno i u standardnoj tiskanoj verziji, i u audioformatu, i na brajevom pismu. Ulomke iz knjige čitat će zvijezda hrvatskoga glumišta, Jelena Perčin, a o knjizi će govoriti urednica, Mihaela Jović Karešin, recenzent te dr.sc. Mario Kovač.

Ovaj pustolovni dječji roman, kojeg je prevela i publicirala Udruga za rehabilitaciju i edukaciju Visoki jablani iz Rovinja, dio je projekta "Baš smo cool tako jednaki, a tako različiti!" kojeg u partnerstvu provode Centar UP2DATE iz Zagreba, Udruga Visoki jablani iz Rovinja i Udruga Poseban prijatelj iz Dubrovnika uz financijsku podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Temeljna projektna aktivnost je provedba interaktivnih radionica za osnovnoškolce s ciljem širenja kulture tolerancije i razumijevanja "drugog i drugačijeg", a osnovna ideja je prevenirati i suzbijati diskriminaciju i vršnjačko nasilje kroz senzibiliziranje djece i mladih za potrebe, ali prvenstveno za sposobnosti i kapacitete njihovih vršnjaka s poteškoćama u razvoju.

 

Piše: Božica Ravlić