Udruga Roda: Psihosocijalna podrška ženama s invaliditetom u reproduktivnoj dobi

Radionica je namijenjena sadašnjim i budućim asistenticama žena s invaliditetom, tumačiteljicama hrvatskoga znakovnog jezika i pratiteljicama slijepih i slabovidnih žena

 

Udruga Roditelji u akciji 'Roda' iz Zagreba poziva asistentice žena s invaliditetom, tumačiteljice hrvatskoga znakovnog jezika i pratiteljice slijepih i slabovidnih žena na informativno-edukativnu radionicu u okviru projekta “Psihosocijalna podrška ženama s invaliditetom u reproduktivnoj dobi", koja će se održati u njihovim prostorijama u subotu 7. svibnja 2016., od 11 do 16 sati.

Radionica je namijenjena svim ženama koje pružaju ili bi voljele pružati neformalnu podršku ženama s invaliditetom: sadašnjim i budućim asistenticama žena s invaliditetom, tumačiteljicama hrvatskoga znakovnog jezika i pratiteljicama slijepih i slabovidnih žena.

Cilj radionice je upoznavanje polaznica - asistentica žena s invaliditetom, tumačiteljica hrvatskoga znakovnog jezika i pratiteljica slijepih i slabovidnih žena te drugih žena koje pružaju neformalnu podršku ženama s invaliditetom - s djelovanjem Udruge Roda u području usluga, vrste i načina podrške koju Udruga može pružiti ženama s invaliditetom za vrijeme trudnoće, porođaja i majčinstva. Budući da Rodine usluge nisu uvijek dostupne svim ženama s invaliditetom, cilj je putem ove radionice informirati njihovu žensku podršku o edukativnim materijalima i podršci koju Roda može pružiti ženama s invaliditetom u reproduktivnoj dobi dok možda tek razmišljaju o majčinstvu ili već jesu majke.

Radionica je informativnog karaktera i ne osposobljava polaznice za asistentice osoba s invaliditetom.

Prijava na radionicu je obavezna, a prijaviti se može putem telefona, elektroničke pošte ili putem on-line obrasca. Više informacija može se dobiti putem telefona na broj 091/22 77 232 ili putem elektroničke pošte na email adresi: branka@roda.hr

Prijave se primaju najkasnije do 5. svibnja, a broj mjesta je ograničen.

Za sudionice koje dolaze izvan Zagreba osigurana su sredstva za podmirenje troškova puta u visini iznosa povratne autobusne karte ili karte za vlak iz mjesta dolaska u Zagreb i natrag. Troškovi puta isplatit će se temeljem ispunjenog i pravovremeno dostavljenog putnog naloga te valjane putne karte.

Klaudija Klanjčić