Trica u mraku: Kako smanjiti socijalnu isključenost slijepih osoba treće životne dobi

Projekt 'Trica u mraku' pridonijet će poboljšanju psihofizičkog zdravlja i pozitivno utjecati na podizanje kvalitete života slijepih osoba

 

Nositelj projekta 'Trica u mraku, Udruga slijepih Istarske županije pokrenula je i izgradnju Centra, koji će po finalnom završetku biti prilagođen svim kategorijama osoba s invaliditetom. Izgradnja centra također će omogućiti i prigodno obilježavanje 65. obljetnice osnutka Udruge slijepih Istarske županije otvaranjem središnjeg građevinskog objekta LUČ Eduke – Kuće svjetla.

Projektom 'Trica u mraku' nastoji se doprinijeti smanjenju socijalne isključenosti slijepih osoba treće životne dobi na području Istarske županije, i to osiguranjem prilagođenih sportsko-rekreativnih sadržaja osobama s invaliditetom, kao i organiziranjem državnih i međunarodnih natjecanja. Jana voda s porukom prepoznala je važnost unapređenja kvalitete života slijepih i slabovidnih osoba u Istarskoj županiji te se na web stranici aktivira prikupljanje kapljica za Udrugu slijepih Istarske županije. Donacijom će se omogućiti da se kroz program 'Trica u mraku' slijepima i slabovidnima poveća socijaliziranost, smanji izoliranost iz zajednice te poveća samopouzdanje, a time i kvaliteta života. Ovim humanitarnim djelovanjem Jana voda s porukom stvara povjerenja građana u ovakve projekte te potiče na buduće sudjelovanje i prijavljivanje sličnih projekata za podizanje kvalitete života u lokalnoj zajednici.

Izvor: vodasporukom.com