Okrugli stol "Razvoj prava žena i rodne ravnopravnosti“

Povodom dolaska prof. dr. sc. Dianne Otto, stručnjakinje za ljudska prava žena UN-a, na okruglom stolu raspravljalo se o razvoju prava žena i rodne ravnopravnosti, analizirao se razvoj na razini UN-a, Vijeća Europe, Europske unije te na nacionalnoj razini, a s ciljem utvrđivanja postignuća i daljnjih izazova

U Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar održan je Okrugli stol "Razvoj prava žena i rodne ravnopravnosti“, u organizaciji Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i u suradnji s Institutom društvenih znanosti Ivo Pilar. Povodom dolaska prof. dr. sc. Dianne Otto, ravnateljice Institute for International Law and Humanitites Sveučilišta u Melbournu te stručnjakinje za ljudska prava žena UN-a, na okruglom stolu raspravljalo se o razvoju prava žena i rodne ravnopravnosti, analizirao se razvoj na razini UN-a, Vijeća Europe, EU te na nacionalnoj razini, a s ciljem utvrđivanja postignuća i daljnjih izazova. Događanju je nazočila Sunčica Pivčević, savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.
Na okruglom stolu govorili su prof. dr. sc. Dianne Otto sa Sveučilište u Melbournu, doc. dr. sc. Ivana Radačić sa Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, doc. dr. sc. Snježana Vasiljević s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i dr. sc. Goran Selanec, zamjenik pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

(B.R)

Foto: Patrik Macek/PIXSELL