Žena (36) zatrudnjela s dječakom (11), ali to nije seksualno zlostavljanje!?

Njih dvoje počeli su se viđati u travnju prošle godine kada je dječaku bilo samo 11 godina. Navodno mu je prije stupanja u seksualne odnose davala alkoholna pića

Stanovnici Novog Zelanda potpuno su šokirani nakon što je u javnost procurila informacija da je 36-godišnja žena stupila u seksualne odnose s 11- godišnjim dječakom s kojim je zatrudnjela te mu rodila bebu.

Dječak je, piše The New Zealand Herald, školski prijatelj njenoga sina. Njih dvoje počeli su se viđati u travnju prošle godine kada je dječaku bilo samo 11 godina. Navodno mu je prije stupanja u seksualne odnose davala alkoholna pića.

Nakon nekog vremena 11-godišnjak se obratio ravnatelju škole koju pohađa i sve mu priznao.

- Došao je u moj ured i kazao mi kako je spavao s majkom svojeg školskog kolege. Rekao mi je da to treba prestati. Bio je dobro svjestan situacije - posvjedočio je ravnatelj koji je nakon šokantnog saznanja alarmirao vlasti.

O dječaku koji je u međuvremenu napunio 12 godina te o njegovom djetetu brigu je preuzela socijalna služba.

Vlasti istražuju slučaj, no žena prema tamošnjim zakonima ne može odgovarati za silovanje. Dok je maksimalna kazna za to nedjelo 20 godina, žene mogu dobiti ''samo'' 14 godina i to za seksualno napastovanje ako se uspije dokazati da su muškarca prisilile na seks. Pretpostavlja se da će ovaj slučaj potaknuti promjenu postojećeg zakona.

VLM