DMS Krapinsko-zagorske županije: Projekt 'Nevidljivi ljudi' za bolje razumijevanje osoba s multiplom sklerozom

Utjecaj programa na oboljele od multiple skleroze je dugoročno doprinijeti njihovom osobnom razvoju i samostalnijem životu

 

Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije krenulo je sa provođenjem projekta 'Nevidljivi ljudi' koji financira Grad Zabok. Osnovna ideja projekta jest senzibiliziranje javnosti i podizanje kvalitete života osoba oboljelih od multiple skleroze kroz radionice i predstavljanje samih osoba i njihovih iskustava u video spotu i kroz bilten. To će se postići kroz radionice, kako bi sami članovi i članice mogli izraziti svoje viđenje bolesti.

Ciljevi projekta su osvješćivanje šire zajednice o problemu sve ranijeg oboljenja od multiple sklezore na području Krapinsko-zagorske županije.
Isto tako, namjera je educiranjem poticati građane i građanke na toleranciju i razumijevanje prema oboljelima od multiple skleroze.

Ciljane skupine projekta su oboljeli od multiple skleroze, te članovi njihovih obitelji. Utjecaj programa na osobe oboljele od multiple skleroze je dugoročno doprinjeti njihovom osobnom razvoju i samostalnijem životu. Želi se postići i bolja informiranost krajnjih korisnika o samoj multiploj sklerozi, veća uključenost njih samih u rad i praćenje poštivanja Zakona u lokalnim sredinama, manja diskriminacija osoba s invaliditetom, veća suradnja sa lokalnom upravom i samoupravom, uspostava bolje suradnje u rješavanju svih problema koji se odnose na što dostojanstveni život osoba s invaliditetom. Voditeljica projekta je Nada Smrekar, a izvoditeljice na projektu su Svjetlana Pripeljaš i Žaklina Vukić.

Svjetlana Pripeljaš u prostorijama Društva prisutnima je predstavila projekt, te je mentorirala prvu radionicu u kojoj su prisutni članovi i članice, zajedno sa svojim asistentima, kreirali bilten koji će tiskati i diseminirati u sve važne ustanove za osobe oboljele od multiple skleroze.

In Portal

 

Povezane vijesti