Srpski predsjednik Nikolić recenzirao Šešeljeve knjige koje brutalno napadaju Vatikan

Knjige nose naslove "Rimska kurija vječito žedna srpske krvi" i "Pontifeks Maksimus sotonističke crkve Ivan Pavle II"

Iako je nazočio inauguraciji pape Franje, pa je čak na svoj Twitter profil stavio kratku snimku s audijencije na kojoj se vidi kako neobavezno ćaska s papom, aktualni srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić ranije dok je bio u Šešeljevim radikalima nije imao, najblaže rečeno, dobro mišljenje o Vatikanu i visokim dostojanstvenicima Svete stolice.

Beogradski tabloid Alo! pod naslovom "Toma u 'sotoninom gnijezdu'", podsjeća kako je današnji predsjednik Srbije "bio recenzent četvoroknjižja vođe radikala Vojislava Šešelja koje se bavi Vatikanom". Riječ je o Šešeljevim umotvorinama prigodno, u Šešeljevu stilu, naslovljenim "Vatikan glavno sotonino gnijezdo", "Antikristov namjesnik zlikovački rimski papa Benedikt XVI", "Pontifeks Maksimus sotonističke crkve Ivan Pavle II" i "Rimska kurija vječito žedna srpske krvi".

U Predsjedništvu Srbije nisu željeli za Alo! komentirati kako je, usprkos ranim radovima protiv Vatikana, Tomislav Nikolić odlučio otići na svečanost ustoličenja novog poglavara Rimokatoličke crkve, iako se u knjizi doskorašnji papa u knjizi naziva i “reprezentom genocidne politike”.

- Ovo je materijaliziranje moje namjere da dokažem kako je za sve zločine u proteklom ratu na prostoru bivše Jugoslavije glavni krivac rimokatolički papa, kako Ivan Pavle II, tako i njegov nasljednik Benedikt XVI, u to vrijeme poznat kao inkvizitor Ratzinger - piše između ostalog u Šešeljevoj knjizi.

VLM