Ministarstvo socijalne politike: Natječaj za projekte usmjerene prevenciji socijalne isključenosti

Ovim Pozivom se želi pridonijeti unapređenju kvalitete života te podizanju javne svijesti o potrebama određenih ranjivih skupina koje su socijalno isključene ili u riziku od socijalne isključenosti 

 

Ministarstvo socijalne politike i mladih 23. lipnja 2016. godine objavilo je  Poziv za prijavu programa i projekata usmjerenih smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji u život zajednice socijalno osjetljivih skupina, kojim poziva zainteresirane organizacije na dostavu prijava sukladno objavljenom Pozivu.

Ovim Pozivom se želi pridonijeti unapređenju kvalitete života te podizanju javne svijesti o potrebama određenih ranjivih skupina koje su socijalno isključene ili u riziku od socijalne isključenosti u Republici Hrvatskoj. Navedenim skupinama želi se osigurati podrška u svrhu smanjenja i sprječavanja njihove socijalne isključenosti. Ukupno planirana vrijednost Poziva je 7.000.000 kuna, a rok za dostavu prijava je 25. srpnja 2016. godine. Prijavitelji imaju mogućnost prijave programa i projekata sukladno sljedećim prioritetnim područjima:

1. Trogodišnji programi usmjereni razvoju i širenju usluga za beskućnike u lokalnoj zajednici kao što su: dnevni boravci, stambene zajednice, podrška u integraciji i uključivanju u život zajednice i usmjereni podršci pri zapošljavanju i razvoju novih vještina beskućnika.

2. Projekti usmjereni pružanju podrške u integraciji u zajednicu osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom, bivših zatvorenika, te njihovih obitelji.

3. Projekti usmjereni zaštiti starijih osoba s naglaskom na aktivnosti s ciljem osvješćivanja problema nasilja nad starijim osobama (u obitelji i instituciji) putem medijske kampanje, projekti informiranja i pružanja savjetodavne pravne pomoći u svrhu sprečavanja  zlouporabe ugovora o dosmrtnom/doživotnom uzdržavanju starijih osoba te projekti usmjereni podizanju kvalitete života starijih osoba s ciljem njihovog zadržavanja u vlastitom domu (usluge prijevoza).

Više o natječaju, kao i cjelokupnu natječajnu dokumentaciju, možete pronaći na mrežnim stranicama Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, koja je jedno od provedbenih tijela natječaja (www.civilnodrustvo-istra.hr) te na mrežnim stranicama Ministarstva socijalne politike i mladih

In Portal

 

Povezane vijesti