DMS Krapinsko–zagorske županije: Strateški plan za boljitak osoba s multiplom sklerozom

Strateški plan društva za razdoblje od 2016. do 2020. godine uz ostalo za ciljeve ima jačanje izvaninstitucionalnih usluga te razvoj socijalnog poduzetništva

 

Društvo multiple skleroze Krapinsko–zagorske županije 27. lipnja je u Centru za mlade i nezavisnu kulturu u Zaboku održalo je redovnu godišnju Skupštinu. Na samom početku predsjednica Nada Smrekar pozdravila je sve prisutne i zahvalila na odazivu te je dala riječ tajnici Društva Svjetlani Pripeljaš koja je vodila skupštinu.

Tajnica Društva Svjetlana Pripeljaš prisutnima je predstavila sve izvještaje i planove. Na Skupštini su jednoglasno usvojeni godišnji izvještaj o radu za 2015., kao i financijski izvještaj, uz to i izvješće Nadzornog odbora.

Predstavljen je i usvojen Strateški plan društva za razdoblje od 2016. do 2020. godine u kojemu su zacrtali sljedeće ciljeve: jačanje postojećih i daljnja diverzifikacija izvaninstitucionalnih usluga, razvoj socijalnog poduzetništva i povećanje učinkovitosti, izgradnja kapaciteta i razvoj organizacije. Strateški plan je jednoglasno prihvaćen. Uz strateški plan predstavljen je i usvojen operativni i financijski plan za 2017. godinu.

Članovi i članice upoznati su s planom za obilježavanje Nacionalnog dana multiple skleroze u rujnu, pa će zajedničkim snagama ponovno organizirati jedno prekrasno druženje.

"Od gostiju na Skupštini su nas podržali predstavnica Krapinsko-zagorske županije, Miljenka Mužar Sertić koja je naglasila da je naše Društvo prepoznato kao partner u svim aktivnostima u županiji, te da je županija zahvalna na svemu što radimo za dobrobit svih osoba oboljelih od multiple skleroze, kao i ostalih osoba s invaliditetom. Naglasila je da joj je veoma drago što se trudimo i kroz mnoge projekte i programe koje provodimo radimo na kvaliteti života svih osoba oboljelih od multiple skleroze. Na Skupštini je prisustvovao i Goran Vukmanić, pročelnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Krapina, koji je naglasio da smo u izvještajima nekoliko puta naveli HZZ kao partnera u projektima, te da se iskreno nada da će se to partnerstvo i dalje nastaviti, te da će svakako raditi na tome da partnerstvo bude još jače. Predstavnica Kuće za ortopedska i druga pomagala Salvus d.o.o. se zahvalila na pozivu , pozdravila je sve prisutne i pozvala ih na suradnju, a sve za dobrobit svih članova i članica Društva. Predsjednica je zahvalila i medijima koji nas podržavaju kroz cijelu godinu", poručili su iz Društva.

DMS

 

Povezane vijesti