Udruga Roda: Film 'Mliječna staza - put do uspješnog dojenja' preveden i na hrvatski znakovni jezik

Film uz konkretne upute, snimke dojenja i praktične savjete o dojenju, sadrži niz izjava majki i njima bliskih osoba

 

Film "Mliječna staza - put do uspješnog dojenja" hrvatski je dokumentarno – edukativni film o dojenju namijenjen prvenstveno majkama.

Nastao je u suradnji udruge RODA, UNICEF-a i Studija dim. Savjetnice za dojenje udruge RODA su ga osmislile, napravile scenarij, organizirale snimanja i sudjelovale u montaži. Produkciju su osigurali UNICEF i Studio dim, umnažanje u 50.000 komada je osigurao UNICEF. Režirala ga je Anita Jovanov, a odobren je od stručnog Savjeta za provedbu programa Rodilišta - prijatelji djece.

Film uz konkretne upute, snimke dojenja i praktične savjete o dojenju, sadrži niz izjava majki i njima bliskih osoba, zdravstvenih stručnjaka i savjetnica za dojenje. Zamišljen je kao priručnik koji će pomoći majkama uputom što raditi u bilo kojoj situaciji s dojenjem, ali i prenijeti osjećaje, probleme i rješenja drugih majki. U vrijeme kad se u našoj zemlji puno radi na podršci dojenju, jer još uvijek nije dostatna svakoj majci, ovaj će film biti od velike pomoći.

Početkom 2016. godine, Roda je u sklopu projekta Psihosocijalna podrška ženama s invaliditetom u reproduktivnoj dobi film prilagodila ženama oštećena sluha i dodala prijevod na hrvatski znakovni jezik.

Film je dostupan na poveznici: www.roda.hr/udruga/dokumentacijski-centar/multimedia/mlijecna-staza-na-znakovnom-jeziku.html.

Izvor: Udruga Roda

 

Povezane vijesti