Autoškola Miramare: Demonstracija mogućnosti novog automobila za buduće vozače s invaliditetom

"Autoškola 'Miramare' već se nekoliko desetljeća kontinuirano bavi osposobljavanjem osoba s invaliditetom za upravljanje motornim vozilima", kaže predsjednik autoškole Nafis Defterdarović

 

Autoškola 'Miramare' (Gradišćanska 14a, Zagreb) poziva na predstavljanje i demonstraciju mogućnosti novog vozila Ford B-Max za osposobljavanje osoba s invaliditetom, 19. srpnja s početkom u 15.30 sati.

Uvodno izlaganje održat će Nafis Defterdarović, predsjednik AK 'Miramare', dok će o tehničkim karakteristikama novonabavljenog vozila više reći Zdenko Jerabek. Demonstraciju mogućnosti vozila izvest će Željko Bek, instruktor vožnje. Okupljene će pozdraviti gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić; te Slavko Tušek, predsjednik Hrvatskog autokluba.

"Autoškola 'Miramare' već se nekoliko desetljeća kontinuirano bavi osposobljavanjem osoba s invaliditetom za upravljanje motornim vozilima, ne samo iz Zagreba nego po potrebi i iz čitave Republike Hrvatske", rekao nam je Nafis Defterdarović.

"Za ovo osposobljavanje potrebno je osigurati čitav niz dodatnih uvjeta koji obuhvaćaju adaptaciju prostora u kojima se odvija nastava, adaptaciju samih vozila, kao i razvijanje dodatnih sposobnosti nastavnog osoblja. Sve ove uvjete 'Miramare' je do sada uspijevao osigurati po cijenama koje se nisu razlikovale od standardnih cijena autoškola. Smatrali smo da je to nužan doprinos društva osobama kojima samostalno korištenje osobnog vozila vrlo često znatno olakšava svakodnevni život. Grad Zagreb dugi niz godina, kada se za to ukaže potreba, pomaže AK 'Miramare' u stvaranju uvjeta za osposobljavnje osoba s invaliditetom za upravljanje motornim vozilima. Bez razumijevanja i pomoći Grada Zagreba, ali i drugih sponzora, ne bismobili u mogućnosti po standardnim cijenama autoškole pružati uslugu osposobljavanja ovoj ciljanoj skupini vozača. Da bi zadovoljili postojeće tehničke propise, 'Miramare' je bio dužan nabaviti novo vozilo za osposobljavanje osoba s invaliditetom. Novo vozilo je isporučeno, u njega su ugrađene dodatne komande, dobiveni su svi potrebni atesti i provedena je registracija vozila'; zaključio je Defterdarović.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti