Kung Fu Panda u akciji: UNICEF i Billa pokrenuli program za djecu s teškoćama u razvoju

Za sudjelovanje u humanitarnoj akciji prijavile su se brojne ustanove i udruge, a procjenjuje se da će oko 60 posto djece rane dobi koja imaju razvojna odstupanja ili teškoće imati koristi od ovog programa

 

Trgovački lanac Billa pozviva svoje kupce da se uključe i daju podršku UNICEF-ovom projektu "Potpomognuta komunikacija za djecu s teškoćama“. U sklopu projekta će se provesti edukacija brojnih stručnjaka i roditelja o korištenju tableta s posebnim aplikacijama i računalnim programima kako bi djeci s teškoćama u razvoju omogućili da lakše komuniciraju, uče i razvijaju svoje potencijale. Kupnjom albuma "Čarobne avanture” po cijeni od 19.99 kuna uz omiljene dječje likove Shreka, Kung fu pandu i Alexa u novom programu lojalnosti BILLE koji traje od 25. kolovoza do 2. studenog, svaki Billin kupac donira dvije kune za provođenje ovog projekta i daje svoj doprinos boljoj kvaliteti života djece s teškoćama u razvoju.

Djeca sa teškoćama poput poremećaja iz autističnog spektra, cerebralne paralize, intelektualne teškoće ili poteškoće s koordinacijom pokreta usana, jezika i nepca često nemaju mogućnost korištenja glasa kako bi oblikovala riječi i rečenice i izrekla svoje potrebe i želje. Komunikacija uz pomoć tableta s posebnim aplikacijama i računalnim programima može potaknuti razvoj govora i olakšati svakodnevicu djece i njihovih obitelji.

Za sudjelovanje u programu prijavile su se ustanove i udruge iz osamnaest županija i Grada Zagreba, a procjenjuje se da će oko 60 posto djece rane dobi koja imaju razvojna odstupanja ili teškoće imati koristi od ovog programa.

Više informacija na stranici www.billa.hr.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti