Dječji centar Logos: Logopedske radionice i za učenike s teškoćama u razvoju

"Ukoliko ste kod svog djeteta uočili da teško čita, ima problema s rastavljanjem riječi na glasove, stapanjem glasova u riječi, ima problema s pisanjem, zamjenjuje slova kad čita, i tome slično, logopedske že vam radionice biti od velike pomoći", poručuju iz Logosa

 

"Teškoće čitanja i pisanja su problemi koji se javljaju kod velikog broja djece, a vezani su uz usvajanje vještina čitanja i pisanja", navode u Dječjem centru Logos.

Kod neke djece ove teškoće nisu prolazne i vezane samo uz početak školovanja, već se događaju tijekom čitavog obrazovnog procesa. Toj djeci je potrebna stručna podrška logopeda.

S obzirom da sustav primarnog obrazovanja u Slavonskom Brodu nema zaposlenih logopeda u osnovnim školama koji bi ovoj djeci pružili adekvatnu podršku, u Logosu su osmislili logopedske radionice upravo za njih.

"Ukoliko ste kod svog djeteta uočili da teško čita, ima problema s rastavljanjem riječi na glasove, stapanjem glasova u riječi, ima problema s pisanjem, zamjenjuje slova kad čita, teže dekodira slova u novim riječima, pri pisanju zamjenjuje slova koja slično zvuče, odbija čitati, pogrešno piše riječi koje zvuče slično, teško pamti popis stvari ili obaveza, zabrinuto je zbog školskih zadataka ili neki sličan problem, slobodno nam se javite za savjet ili uključivanje djeteta u logopedsku radionicu za školarce", pozivaju iz DC Logos.

Logopedske radionice namijenjene su učenicima osnovne škole od 1. do 4. razreda, uz ostale i za one s teškoćama u razvoju, s ciljem osnaživanje vještina iz područja fonološke svjesnosti, vizualne percepcije i orijentacije, pamćenja, usvajanje gramatičkih i pravopisnih pojmova i pravila, poboljšanje tehnike čitanja i čitanja s razumijevanjem, te pažnje i koncentracije. Radi se u maloj grupi s maksimalno šest polaznika. Uvažavaju individualnu razinu čitanja svakog polaznika, a priprema ih i provodi logoped. Jedan ciklus traje deset sati i provodi se dva puta tjedno po 60 minuta.

Novi ciklus počinje 3. listopada 2016.

Prijave na poveznici www.centar-logos.hr/logopedske-radionice-za-skolarce.

Božica Ravlić