Arena centar otvorio igralište prilagođeno djeci s teškoćama u razvoju

Na igralištu je postavljeno 6 igračaka uključujući ljuljačku prilagođenu djeci s teškoćama u razvoju

 

Arena Centar je otvorio moderno dječje igralište na zelenoj površini ispred glavnog ulaza u centar. Na igralištu je postavljeno 6 igračaka uključujući ljuljačku prilagođenu djeci s invaliditetom. Izgradnjom modernog igrališta, Arena Centar je osigurao mjesto za igru, rekreaciju i druženje djece i roditelja te unaprijedio ne samo ponudu centra nego i ovog dijela grada Zagreba. Poželjno bi bilo da se razmišljalo o podlozi igrališta. Naime, šljunak stvara prepreku kretanju djeci koja teže hodaju te djeci u invalidskim kolicima.

"Arena Centar u sklopu svojih redovnih aktivnosti, veliku pažnju usmjerava ka unapređenje ponude centra. Također vodimo računa o zelenim površinama koje sami navodnjavamo i brinemo o okolišu koji nas okružuje. Naši kupci uvijek ističu kako su vrlo zadovoljni posjetom centru. Ovo je još jedan korak u tom smjeru, a posebno zadovoljstvo nam predstavlja činjenica da se na našem igralištu mogu igrati kako zdrava tako i djeca s invaliditetom“ rekla je Tatjana Smojver, PR i marketinška koordinatorica  iz Arena Centra.

Izgradnja dječjeg igrališta na zelenoj površini ispred glavnog ulaza u Arena Centar na trgu Slavonija,  započela je u svibnju ove godine.  Igralište je uređeno unutar postojeće zelene površine smještene između Arena Centra i gradske prometnice na površini od oko 360 metara kvadratnih. Na igralištu je postavljeno 6 igračaka uključujući ljuljačku prilagođenu djeci s teškoćama u razvoju. Ograđeno je panelnom ogradom s integriranim vratima kako bi kontrola ulaza i izlaza bila sigurna. Na zelenoj površini uz igralište posađene su stablašice koje osiguravaju hlad. Izvođač radova bilo je tvrtka Kova d.o.o, a vrijednost investicije iznosi 200.000  kuna. Za svakodnevnu brigu o igralištu zadužene su službe Arena Centra. Igralište je nadzirano videonadzornom kamerom.

 

Tekst: Božica Ravlić