Hrvatski savez dijabetičkih udruga: Info telefon za kvalitetnije liječenje šećerne bolesti

Iz tjedna u tjedan na liniji gostujući stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja i pomažu vam u rješavanju problema

 

Hrvatski savez dijabetičkih udruga (HSDU) nastavlja s provedbom projekta Halo, halo – Info telefon HSDU-a, srijedom od 16.30 do 18.30 sati, te se vesele vašim pozivima i upitima na broj 01 55 30 503.

HSDU je ovu posebnu telefonsku liniju uveo početkom prošle godine kako bi dodatno pomogao i savjetovao osobe s dijabetesom, članove njihovih obitelji, njihove prijatelje i znance te sve ostale zainteresirane u borbi sa šećernom bolešću.

Iz tjedna u tjedan na liniji gostujući stručnjaci odgovaraju na vaša pitanja i pomažu vam u rješavanju problema. Na Info telefonu gostuju stručnjaci raznih profila: liječnici dijabetolozi, specijalisti za dijabetes kod djece, pravnici (specijalizirani za prava pacijenta) i odgovaraju na sve vaše upite.

HSDU na ovaj način želi pomoći svim oboljelima od dijabetesa te njihovim obiteljima i prijateljima te vas pozivaju da zovete i pitate stručnjake za pomoć. Javite se i ako imate prijedloge ili ideje koji profil stručnjaka trebaju pozvati.

Raspored tema možete pročitati na poveznici diabetes.hr/info-telefon-hsdu.

HSDU se organizacijski sastoji od 54 mjesnih udruga, odnosno društava, koje su osnovane i rade diljem Hrvatske po programu koji je u skladu s preporukama HSDU-a. Učlanjivanjem u mjesnu udrugu svatko, bilo to osoba sa šećernom bolešću, član obitelji, prijatelj ili medicinski radnik, može sudjelovati u programu rada koji savez provodi.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti