Korak u život: Humanitarna akcija za stipendiranje djece bez primjerene roditeljske skrbi

U Hrvatskoj godišnje više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi završava srednju školu, od kojih veliki broj njih ima želju, ali ne i mogućnost, nastaviti fakultetsko obrazovanje

 

Humanitarna akcija 'Korak u život' već devetu godinu zaredom uspješno prikuplja sredstva za stipendiranje djece bez primjerene roditeljske skrbi, a veliko finale akcije održat će se 4. studenoga 2016. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu humanitarnim koncertom 'Sve je lako kad si mlad 'kada će nastupiti Prljavo kazalište, Zagrebačka filharmonija i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić. Koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović.

U Hrvatskoj godišnje više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi završava srednju školu, od kojih velik broj njih ima želju, ali ne i mogućnost, nastaviti fakultetsko obrazovanje. Ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole jer strahuju kako dalje.

Humanitarnu akciju Korak u život pokrenuo je Rotary klub Zagreb Kaptol 2008. godine, a od tada svake godine stipendira mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje.

Pomoći možete kupnjom ulaznice za koncert 4. studenog 2016. u HNK: www.hnk.hr/raspored/ ili pozivom na humanitarni broj: 060 9001 (cijena poziva 5 kn + PDV).

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti