Centar Silver: Konferencija 'Psi pomagači u rehabilitaciji djece i odraslih osoba s invaliditetom'

Sudionici konferencije upoznat će pozitivne učinke pasa pomagača na procese re/habilitacije i njihovu nezamjenjivu ulogu u radu s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom

 

Prvi put u Hrvatskoj, uz podršku Grada Zagreba, Centar za rehabilitaciju Silver i Akademija za razvojnu rehabilitaciju organiziraju konferenciju o pozitivnom utjecaju pasa pomagača na život i zdravlje djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Konferencija 'Psi pomagači u rehabilitaciji djece i odraslih' će se održati od 16. do 18. studenog 2016. u Green Gold Centru, dvorana Foruma Zagreb.

Konferenciju će otvoriti predstavnici Grada Zagreba i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku - osnivači Centra za rehabilitaciju Silver.

Na konferenciji će uz stručnjake  iz Hrvatske, koji proučavaju ponašanje pasa uključujući pse pomagače te njihov utjecaj na živote djece i odraslih sa invaliditetom, sudjelovati poznati vodeći svjetski stručnjaci poput prof.dr.sc.Kerstin Uvnas Moberg (o utjecaju oksitocina na sreću i privrženost),  dr.sc.Claire Guest (o psima za otkrivanje karcinoma, pomoć osobama oboljelim od dijabetesa), Caroline Thienpont (o psima za pomoć oboljelima od epilepsije) i Carola Wiesbauer (o terapiji senzorne integracije sa psom). U inozemstvu je  njihov rad i znanstveni doprinos društvu medijski popraćen te je snimano i nekoliko dokumentarnih filmova za kuće BBC i National Geographic.

Sudionici konferencije imat će priliku upoznati najnovije znanstvene spoznaje i doživjeti demonstraciju rada sa psima pomagačima. Upoznat će pozitivne učinke pasa pomagača na procese re/habilitacije djece i odraslih i njihovu nezamjenjivu ulogu u radu s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

Konferencija ' Psi pomagači u rehabilitaciji djece i odraslih' namijenjena je stručnjacima koji rade s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom – liječnicima (posebice pedijatrima i psihijatrima), socijalnim radnicima, medicinskim sestrama, radnim i fizioterapeutima, psiholozima, logopedima,  peripatolozima, rehabilitatorima, učiteljima, odgojiteljima, roditeljima i članovima obitelji djece s teškoćama i osoba s invaliditetom i svima koji žele proširiti svoja znanja. 

U slučaju potrebe dodatnih informacija možete kontaktirati Centar za rehabilitaciju Silver  putem e-maila: centar.silver@czrs.hr ili na telefon 01/2394 451.

Dr. sc. Marijan Alfonzo Sesar