Turčin kamenom zatukao turistkinju jer je odbila njegovo udvaranje

Beskućnik Ziya Tasalija (46) ubio je 33-godišnju Amerikanku jer ga nije željela poljubiti

Turske vlasti napokon su privele ubojicu koji je u Istanbulu 21. siječnja ubio američku turistkinju. Tada je 33-godišnju Sarai Sierru iz New Yorka ubio muškarac samo zato što se oduprla njegovim nasrtajima, odnosno pokušaju da je poljubi, piše Huffington Post.
Beskućnik Ziya Tasalija (46) priznao je da je uočio Sierru na putovanju. Djevojka je bila sama pa joj je prišao i počeo razgovor. Potom ju je pokušao poljubiti, no ona ga je odgurnula i udarila mobitelom po nosu. Muškarac je pokupio kamen i uzvratio na najbrutalniji mogući način – dvaput ju je jako udario, a ti su udarci bili dovoljno jaki da je ubiju.

 

Ziya je skrio njezino tijelo i ono je pronađeno tek 2. veljače. Policija ga je ubrzo identificirala jer je došla u posjed snimke na kojoj se vidi kako nakon ubojstva prodaje Sierrin kaput. Ove nedjelje uhićen je u blizini granice sa Sirijom. Ako ga sud proglasi krivim, čeka ga doživotna kazna zatvora.

– Drago mi je što su vlasti jako predano radile na ovom slučaju i što je ubojica priveden – kazao je suprug ubijene Steven Sierra.

VLM