Uz suze i jauke pokopan ubijeni policajac Ante Grabić

Stjepanu Cerovšeku (61) određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog ubojstva policajca Ante Grabića i ranjavanja Grabićeva kolege Joška Grgića. Sumnjiči ga se za teško ubojstvo i pokušaj teškog ubojstva, za što je predviđena kazna dugotrajnog zatvora i do 40 godina

Na groblju svetog Petra u Vrlici uz jauke i suze neutješne obitelji i Vrličana pokopan je policajac PU šibensko-kninske Ante Grabić. U petak oko 20 sati u Kijevu ubodom nožem u prsa usmrtio ga je obiteljski nasilnik Stjepan Cerovšek (61) te potom ranio njegova kolegu policajca Joška Grgića.

Na posljednji ispraćaj Anti Grabiću, iza kojeg su ostali supruga i troje djece, uz članove obitelji došli su i brojni prijatelji iz Vrlike, Kijeva i Knina, ali i mnogobrojni policijski djelatnici.

– Istrgnut si nasilno i nama oduzet. Sjećamo se kako si volio svoju obitelj, posao i Vrliku. Sjećamo te se i kao branitelja i ponosni smo što si bio dio nas. Nas, tvoje kolege policajce, boli što si nam oduzet. Svoj si život položio za zaštitu najslabijih – rečeno je na posljednjem ispraćaju tragično stradalog policajca. Od Ante Grabića kolege policajci oprostili su se počasnim plotunima, a posljednjem ispraćaju nazočio je i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić.

Stjepanu Cerovšeku određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog ubojstva policajca Ante Grabića i ranjavanja Grabićeva kolege Joška Grgića. Sumnjiči ga se za teško ubojstvo i pokušaj teškog ubojstva, za što je predviđena kazna dugotrajnog zatvora i do 40 godina.

Je li Cerovšek istražiteljima kazao zašto je u petak oko 20 sati u Kijevu nožem nasrnuo na dvojicu policajaca koja su pozvana zbog obiteljskog nasilja, zasad nije poznato. Šibenska policija tek je šturo priopćila da je kriminalističko istraživanje dovršeno, dok je teško ozlijeđeni Grgić, kojeg su u subotu u kninskoj bolnici posjetili Ranko Ostojić, ministar policije, i Vlado Dominić, glavni ravnatelj policije, kazao: – Sjećam se svega, no ne bih o tome jer sam sve što sam trebao rekao kolegama. Osjećam se bolje jer, iako mi prsti trnu, osjećam ruku.

I dok će se motivima koji su Cerovšeka natjerali na suludi čin u budućnosti baviti sud, javnost zanimaju odgovori na neka pitanja poput onog zašto je granični policajac upućen na intervenciju zbog obiteljskog nasilja. Na to je pozornost skrenuo Sindikat policije upozorivši još jednom na ne baš bajno stanje među hrvatskim plavcima.

VLM

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL