'Kumice i kumovi' s placa nude rješenje za fiskalizaciju ministru Slavku Liniću

Po riječima glasnogovornika Zagrebačkih tržnica Mire Bakrača, prodavači će štrajkati svaki dan ispred Ministarstva financija od 7,30 sati dok se ne nađe neko prihvatljivo rješenje

Hrvatske tržnice i danas su prazne zbog štrajka trgovaca koji tvrde da na njihovim radnim mjestima nije moguće provesti fiskalizaciju, a prodavači sa zagrebačkih tržnica otišli su pred Ministarstvo financija gdje oko tisuću njih čeka da ih ministar Slavko Linić primi na razgovor.
"Čekamo ispred Ministarstva financija da se ministar Linić vrati sa sastanka te da nas primi kako bi mu mogli iznijeti svoj problem i prijedloge rješenja", rekao je Hini predstavnik štrajkaša Neven Peša.

Prodavači s tržnica imali su u 11 sati zakazan razgovor s ministrom poduzetništva i obrta Gordanom Marasom, no na taj sastanak neće ići jer čekaju ministra Linića, rekao Peša.

Po riječima glasnogovornika Zagrebačkih tržnica Mire Bakrača, prodavači će štrajkati svaki dan ispred Ministarstva financija od 7,30 sati dok se ne nađe neko prihvatljivo rješenje.

Bakrač kaže da tržnice uglavnom ne rade, odnosno da rade sa smanjenim kapacitetom, samo oko 20 posto prodavača. Rade samo obiteljska poljoprivredna gospodarstva, a u drugim dijelovima Hrvatske štrajka se i više nego u samom Zagrebu.

Jučer je na snagu stupio zadnji krug fiskalizacije, koja svim trgovcima, uključujući i one na tržnicama, nameće obvezu poslovanja putem fiskalnih blagajni, a njome nisu obuhvaćena samo obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Hina

Foto: Patrik Macek/PIXSELL