Uspjeh u Chicagu: Maša Lučić oporavlja se nakon teške operacije

Teško bolesna petogodišnja Maša Lučić jučer je uspješno operirana u bolnici Chicagu, a liječnik koji ju je operirao bio je izrazito zadovoljan, priopćila je danas Višnja Vranešić, upraviteljica Zaklade koja je prikupljala novac za liječenje male Zaprešićanke

Vranešić navodi da je operacija trajala gotovo 4,5 sata, te da je Mašin liječnik dr. Frim bio izrazito zadovoljan učinjenim, rekavši kako je napravio sve što je bilo planirano - maknuo je kost kralježnice koja je pritiskala mozak, sanirao ožiljke od zadnje operacije učinjene u Hrvatskoj te napravio dekompresiju.

Ističe kako je Maša sada dobro, nalazi se na odjelu intenzivne njege i uz nju je čitavo vrijeme njezina obitelj, a jutros je već sjela i tražila da gleda crtić.

Nakon nekoliko dana provedenih na intenzivnoj skrbi slijedi kontrola te dogovor o postoperativnoj terapiji, a za neke veće promjene morat će se, kaže Vranešić, čekati koji mjesec.

"Roditelji prepuni emocija su izjavili: 'Bili smo i u strahu i pod stresom i umorni od čekanja svih ovih godina, ali sad smo presretni što je Maša operirana i što je operacija sretno završila. Veliko hvala hrvatskim građanima i svima koji su nam pomagali, jer bez njih ne bi dobili ovu priliku", zaključuje u priopćenju.

Petogodišnja Maša Lučić otputovala je 21. lipnja s roditeljima u Chicago na operaciju koja bi joj trebala pomoći u liječenju arnold-chiarijeva sindroma (kosti pritišću mozak). Kako je bilo i najavljeno, operirana je jučer.

Tijekom humanitarne akcije "Trebam te", u koju su se uključile brojne osobe iz javnog života, na Mašin je račun bilo prikupljeno 850.000 kuna. Kako je ua operaciju i put bilo potrebno prikupiti milijun kuna, Zaklada je iz svojih sredstava transferirala 150.000 kuna kako bi Maša mogla otputovati u SAD.

Hina