Slobodan Ljubičić ponovno vodi najveću zagrebačku tvrtku - Zagrebački Holding

Kako je PolitikaPlus ranije pisala, Milan Bandić je odmah po pobjedi poslao otvorenu ponudu Ljubičiću, ali se ovaj nećkao i to iz nekoliko razloga: zbog zdravstvenih razloga i zbog činjenice da njegova obitelj nije bila sklona njegovu povratku u Holding

Skupština Zagrebački Holding društva na konstituirajućoj je sjednici koja se održala u subotu razriješila je stare čelnike i postavila nove koji danas preuzimaju dužnost.
Na čelo Holdinga imenovan je Slobodan Ljubičić, a članovi uprave su Ante Samodol, Zdenko Milas, Ivan Tolić, Darija Jurica, Nike Nodilo Lakoš i  Daniela Franić. Odlukama o izboru članova Nadzornog odbora Društva imenovani su Mirna Šitum, Vida Demarin, Davor Štern, Ivan Šikić, Vlado Leko te Gojko Bežovan.
Slobodan Ljubičić, je bio prvi  predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga koji je smijenjen u kolovozu 2008. Sa mjesta direktora Holdinga otišao je nakon što je objavio pismo na stranicama Holdinga usmjereno protiv Igora Rađenovića, tadašnjeg šefa Zagrebačkih cesta s kojim se konfrontirao vezano za kriminalističke istrage unutar te podružnice Holdinga.
O njegovu imenovanju na čelo Holdinga počelo se pričati već dan poslije pobjede Milana Bandića u drugom krugu izbora za gradonačelnika. Kako je PolitikaPlus ranije pisala, Bandić je odmah po pobjedi poslao otvorenu ponudu Ljubičiću, ali se ovaj nećkao i to iz nekoliko razloga - zbog zdravstvenih razloga i zbog činjenice da Ljubičićeva obitelj nije bila sklona njegovu povratku u Holding.
No, nakon nekoliko dana nećkanja, Ljubičić je odlučio preuzeti posao. Sa svojim novim suradnicima u Holding je Ljubičić stigao jučer tijekom prijepodneva gdje se u nekoliko sati odigrala primopredaja dužnosti.
Ivo Čović nakon nepunih pet godina odlazi s funkcije šefa najveće gradske tvrtke, a kakvo je stanje ondje zatekao, a kakvo ostavio, nova uprava izvijestiti će za nekoliko dana.

Izvor: PolitikaPlus

Foto: PIXSELL